Ексклюзиви
вівторок, 23 березня 2021 15:05

Ранній сніданок врятує від діабету

Ранній сніданок врятує від діабету
Дієтологи рекомендують починати свій день із комбінації білка, корисних жирів та клітковини. Фото: pixabay

Дослідження показують, що повноцінний сніданок допомагає підтримувати здорову вагу, підвищує когнітивні та фізичні показники.

Завдяки сніданку знижується несприйнятність інсуліну та ризик розвитку діабету 2-го типу, пише Insider.

"Ми виявили, що в людей, які починають їсти раніше, знижується рівень цукру в крові, незалежно від того, чи обмежували вони себе в їжі впродовж 10 годин до цього", – розповідає доктор Марріам Алі, провідний автор дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрукти не можна їсти перед сном

Фахівці проаналізували дані 10 575 дорослих американців, щоб з'ясувати, чи існує закономірність між часом приймання їжі, рівнем цукру в крові та показниками інсуліну. На основі цього виявили, що періодичне голодування пов'язане з вищою несприйнятністю інсуліну. Це означає, що люди, які дотримувалися голодування, менше реагували на інсулін – гормон, який регулює рівень цукру в крові. Саме несприйнятність до нього є фактором ризику розвитку діабету 2-го типу. Вона знижувалася, якщо вони снідали до 8:30, незалежно від того, голодували вони чи ні.

Голодування не надто впливало на рівень цукру, раннє приймання їжі продемонструвало вплив. Науковці кажуть, що сніданки мають суттєві переваги для метаболізму

Водночас сніданок не обов'язково має бути найважливішим прийманням їжі, але він може підвищити рівень енергії та підтримати його впродовж всього дня.

Дієтологи рекомендують починати день із комбінації білка, корисних жирів та клітковини. Це може бути йогурт з фруктами та горіхами або цільнозернові тости з яйцями та овочами.

Лікарі зі США закликали не пропускати сніданок та вживати вранці правильні страви. Фахівці розвіяли поширені міфи про бекон, ранкові круасани та солодкі пластівці.



Зараз ви читаєте новину «Ранній сніданок врятує від діабету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути