середа, 05 квітня 2017 14:01

П'ять натуральних олій, що розгладжують зморшки та підтягують шкіру

П'ять натуральних олій, що розгладжують зморшки та підтягують шкіру
П'ять натуральних олій, що замінюють косметичні засоби. Фото: 06274.com.ua

Натуральна олія прекрасна альтернатива косметичним засобам. Пропонуємо вам звернути увагу на п'ять найпопулярніших олій. Їх часто використовуються у складі кремів та масок.

Оливкова олія. На 77% складається з поліненасичених жирних кислот, які глибоко живлять та відновлюють шкіру. Олія зволожує шкіру, зміцнює волосся, попереджає появи розтяжок. Можна використовувати для демакіяжу. Недолік: дуже жирна, повільно всмоктується, може залишати відчуття липкості.

Олія ши (каріте). Тригліцериди та жири олії стимулюють вироблення колагену та регенерацію клітин. Ідеально для догляду за сухою шкірою та розгладження дрібних зморшок. Маска зі столової ложки олії та двох крапель олії чайного дерева повертає блиск та м'якість волоссю. Моментально усмоктується. Недолік: може забивати пори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перець та часник: дієтолог назвала головні продукти для спалювання жиру

Олія чорного кмину. Багата жирними кислотами, вітамінами, залізом, фосфором, кальцієм, а також антигістамінними речовинами. Ефективно знімає запалення та почервоніння. Бореться з випадінням волосся та лупою. Недоліки: не дуже приємний запах та відчуття печіння.

Кунжутна олія. Містить багато вітамінів групи В та антиоксиданти. У складі є лецитин — олія загоює тріщини. Може використовуватися замість бальзаму для губ. Підходить для зміцнення волосся. Недолік: досить сильний аромат кунжутного насіння.

Горіхові олії (кедрова, волоського горіха, мигдальна). Відмінно доглядають за проблемною шкірою. Здатні прибирати надлишки сального секрету, роблячи шкіру матовою. Олії допомагають у боротьбі з куперозом. Недолік: зіпсована олія забиває пори та може спричинити висипання.

Гаряча ванна змушує організм спалювати калорії, що рівносильні фізичним вправам. Про це стверджують дослідники Університету Лафборо.

Зараз ви читаєте новину «П'ять натуральних олій, що розгладжують зморшки та підтягують шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути