понеділок, 07 вересня 2020 23:46

Порадили, як покращити сон і мати багато енергії

Порадили, як покращити сон і мати багато енергії
Кілька щоденних звичок помітно можуть покращити сон. Фото: pixabay

Необхідна умова міцного імунітету, молодості, стрункості і гарного самопочуття зранку і вдень - це хороший сон.

Але проблема поганого сну знайома багатьом людям, пише РБК-Україна.

Як налагодити режим сну і в результаті підняти рівень енергії, розповіла дієтологиня Ганна Єлькіна. Експертка дала кілька простих, але дієвих порад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за шкірою, щоб вона сяяла

За її словами, щоб поліпшити сон, треба відмовитись від кофеїну за 5-7 годин до сну. Варто згадати, що кофеїн - це не тільки кава, але і матча, зелений чай. Какао пити можна за кілька годин до сну, але не пізно ввечері. Також слід забрати алкоголь з життя - він скорочує довгу фазу глибокого сну відновлення, а це впливає на якість сну. Не використовувати ввечері продукти, багаті вуглеводами або цукровмісні продукти - вони стимулюють викид кортизолу, а це впливає на процес засинання. Їсти варто за 2, а краще 3 години до сну, щоб в організмі було відчуття легкості, і було б легко заснути.

Розслабтеся - зробіть собі ванну з сіллю, полежіть на масажному килимку 20-30 хвилин, спробуйте дихальні практики, використовуйте маску для сну, в ідеалі, шовкову.

Зранку можна випити склянку теплої води з хлорофілом натщесерце. Якщо нервуєте, то випийте магній в дозі 400мг на добу, він трохи заспокоїть вас і допоможе легше заснути. Пийте чай Тулса протягом дня, він є природним антидепресантом і чудово розслабляє, готуючи до сну.

Якщо їсти збалансовану їжу, то це допомагає залишатись красивими зовні і підтримувати організм у хорошому стані. Це також позитивно впливає на шкіру, волосся та нігті. За показниками вітамінів варто стежити, тому до раціону слід додати певні продукти.

Зараз ви читаєте новину «Порадили, як покращити сон і мати багато енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути