субота, 02 травня 2020 22:00

Як підтримувати зовнішню красу

Як підтримувати зовнішню красу
Щоб бути красивими і не мати проблем з організмом, слід стежити за вітамінами. Фото:pixabay

Якщо їсти збалансовану їжу, то це допомагає залишатись красивими зовні і підтримувати організм у хорошому стані.

Це також позитивно впливає на шкіру, волосся та нігті, пише Ukr.Media

За показниками вітамінів варто стежити, тому до раціону слід додати певні продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити з ламкими нігтями

Вітамін А

Цей вітамін потрібен як верхньому, так і нижньому шару нашої шкіри. Він розгладжує зморшки, відбілює пігментні плями, бореться з акне і постакне, вирівнює рельєф та тон і загалом продовжує молодість нашої шкіри.

Вітамін B3

Усунення почервоніння та гіперпігментації, лікування акне і підвищення рівня зволоженості шкіри — за все це відповідає вітамін B3. Він міститься у тунці, курці, лососі, квасолі, грибах і мигдалевому молоці. Тому радимо додати ці продукти до свого раціону, якщо їх там ще немає.

Вітамін B6

Ті, у кого дефіцит вітаміну B6, можуть помітити випадання волосся, тріщинки у куточках губ. Його можна знайти у авокадо, бананах, сої, квасолі, фісташках, фундуці і яловичій печінці. Але пам'ятайте, що за тривалої термічної обробки цих продуктів він руйнується.

Вітамін B7

Недолік вітаміну B7 зустрічається рідко, але інколи таке трапляється: виявити це допоможе стан ваших нігтів і волосся. Якщо нігтьова пластина почала розшаровуватися і ламатися, а волосся — випадати, то це говорить про дефіцит біотину. Зустріти його можна у мигдалі, фундуці і салаті.

Вітамін С

Вітамін С важливий не лише для імунітету організму, але і для шкіри — він відіграє дуже важливу роль у процесі створення колагену/ Крім сироваток і кремів, його можна знайти у таких продуктах як сир, йогурт, сардини у олії, насіння чіа, червоний перець, апельсини, лимони і полуниця.

Вітамін Е

Вітамін Е — антиоксидант і протизапальний елемент, який захищає шкіру від пошкодження вільними радикалами, бореться з пігментацією, робить шкіру пружною і вирівнює тон обличчя. Шукайте його у шпинаті, тофу, авокадо і горіхах.

Омега-3

Завдяки Омега-3 наша шкіра немов світиться зсередини, залишається підживленою і пружною якомога довше, адже цього дуже хочуть домогтися усі за допомогою хайлайтерів і дорогого догляду. Додайте до свого раціону горіхи, авокадо, злаки та рибу.

Цинк

Цей елемент допомагає загоювати рани і захищає від ультрафіолетових променів, оскільки він може працювати і у якості антиоксиданту. Його недолік ви можете помітити, якщо у вас випадає волосся, є вугрі з'являються дерматит або екзема, повільно гояться ранки, а також розшаровуються нігті і на них з'являються білі плями. Міститься цинк в устрицях, телячій печінці, червоному м'ясі, шпинаті, насінні гарбуза, кунжуті, соняшнику і кедрових горіхах.

Залізо

За дефіциту заліза волосся стає тонким, з'являються посічені кінчики, шкіра стає сухою, нігті розшаровуються. Щоб все знову прийшло до ладу, додайте до раціону яблука, шпинат, кейл, броколі, чорнослив та інжир.

Вітамін D

Він допомагає підвищити пружність шкіри, стимулює вироблення колагену, а це означає, що він протистоїть появі зморшок, а також надає їй сяйво. Щоб його поповнити в організм треба їсти жирні сорти риби, печінку і яловичину.

Вітамін К

Піклується про те, щоб наша зона під очима була гарною — без темних кіл, зморшок. Шукайте його у спаржі, кейлі, броколі і кабачках.

Магній

Цей вітамін відповідає за підвищення зволоженості шкіри, зменшення її почервоніння і нерівностей. Також магній дуже важливий для нас, оскільки він доставляє поживні елементи для волосся і нігтів. Міститься у гіркому шоколаді, шпинаті, гарбузовому насінні, мигдалі.

Сучасні косметичні бренди люблять застосовувати слово "ефективний", як до продуктів з синтетичними складовими, так і до натуральної косметики. Екологічне маркування є гарантією органічно-безпечного складу, але до ефективності це стосунку не має. Все ж натуральна косметика може бути ефективною. Якщо крем підходить під ваш вік і потреби шкіри - позитивний результат забезпечений.

Зараз ви читаєте новину «Як підтримувати зовнішню красу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути