Селеру не можна віднести до продуктів, які українці їдять щодня.
Але її рекомендують додавати в раціон, щоб покращити роботу організму, пише Eat This Not That.
Перетравлюючи селеру, людина спалює більше калорій. Якщо їсти багато селери, то покращиться метаболізм.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не можна їсти помідори
Продукт також допоможе пережити спеку. Сік селери запобігає тепловому виснаженню і удару, бо зволожує організм. Адже селера майже повністю складається з води і містить компоненти, які допомагають балансувати рідину в організмі.
Багато клітковини і ефірних масел є в селері. Також вітаміни А, Е, К і вітаміни групи В. Завдяки їм зросте життєвий тонус організму, людина не буде сонна й не відчуватиме апатію.
Селера виводить токсини з організму, які при скупченні в міжклітинній рідині можуть руйнувати її.
У черешні міститься велика кількість вітамінів, які корисні для самопочуття людини. 21 ягода дає 12% денної норми клітковини й фітонутрієнтів, а також калію і вітаміну С. Експертка назвала шість корисних властивостей черешні.
Коментарі