середа, 07 липня 2021 18:00

Чому раціон треба збагатити селерою

Чому раціон треба збагатити селерою
Перетравлюючи селеру, людина спалює більше калорій. Фото: pixabay

Селеру не можна віднести до продуктів, які українці їдять щодня.

Але її рекомендують додавати в раціон, щоб покращити роботу організму, пише Eat This Not That.

Перетравлюючи селеру, людина спалює більше калорій. Якщо їсти багато селери, то покращиться метаболізм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не можна їсти помідори

Продукт також допоможе пережити спеку. Сік селери запобігає тепловому виснаженню і удару, бо зволожує організм. Адже селера майже повністю складається з води і містить компоненти, які допомагають балансувати рідину в організмі.

Багато клітковини і ефірних масел є в селері. Також вітаміни А, Е, К і вітаміни групи В. Завдяки їм зросте життєвий тонус організму, людина не буде сонна й не відчуватиме апатію.

Селера виводить токсини з організму, які при скупченні в міжклітинній рідині можуть руйнувати її.

У черешні міститься велика кількість вітамінів, які корисні для самопочуття людини. 21 ягода дає 12% денної норми клітковини й фітонутрієнтів, а також калію і вітаміну С. Експертка назвала шість корисних властивостей черешні.

Зараз ви читаєте новину «Чому раціон треба збагатити селерою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути