"Довго лікувала панкреатит, щодня пила купу антибіотиків. Коли шлунок болів, ковтала ще й знеболювальне. Печінка через це дуже виснажилася. Крім того, у ній відклалися токсини, треба було чистити. Тепер раз на рік очищатиму її відваром з буряка. Лікар казав, це дуже м'який спосіб", - розповіла киянка Тетяна Олексієва, 34 роки.
Для відвару миє один середній буряк, кладе у каструлю з двома літрами води і ставить на вогонь. Чекає, поки вода википить до половини. Дістає буряк, дає охолонути. Натирає його на терці, варить у тій самій воді 20 хвилин. Зціджує воду, розділяє бурякову кашу на три частини. Кожну заливає склянкою прохолодної води. Настоює півгодини, розмішує і випиває одну склянку. Пити його треба кожні 3-4 години протягом дня.
"На приготування у мене пішло 3 години. Встала о шостій ранку, а о дев'ятій вже випила склянку напою. Хто не любить рано вставати, відвар можна приготувати увечері і зранку випити", - зауважила вона.
Коли випила відвар, радить прилягти на диван і розслабитися. Корисно потримати на печінці теплу грілку, поки не охолоне.
"Якщо після цього почнете часто ходити в туалет, значить відвар подіяв — він добре очистить печінку. Усю настоянку не можна випивати відразу, щоразу треба приймати не більше однієї склянки. Таким способом чиститиму печінку 1-2 рази на рік", - додала Тетяна.
У день очистки печінки не можна вживати продуктів із борошна, гострих страв. Найкраще — пити лише свіжовичавлені фруктові соки. На обід можна з'їсти легкий овочевий салат, заправлений оливковою олією.
Коментарі
2