пʼятниця, 15 лютого 2019 16:13

Онкохворим дівчаткам дарують перуки
5

Учасники акції Hair for Share діляться волоссям на перуки для онкохворих дівчат
Фото: Facebook/HairForShare/
Учасники акції Hair for Share діляться волоссям на перуки для онкохворих дівчат
Учасники акції Hair for Share діляться волоссям на перуки для онкохворих дівчат
Учасники акції Hair for Share діляться волоссям на перуки для онкохворих дівчат
Учасники акції Hair for Share діляться волоссям на перуки для онкохворих дівчат

Допомогти онкохворим дітям в Україні тепер можна не лише ліками. З грудня цього року шестеро львів'янок започаткували благодійну ініціативу "Hair for Share". Збирають волосся на перуки для дівчаток, які проходять курс хіміотерапії. Менш ніж за два місяці 170 дівчат та 10 хлопців пожертвували свої коси - це приблизно 14 кг. Онкохворим дівчаткам вже подарували 10 перук.

"Для того, щоб безкоштовно обстригти своє волосся і пожертвувати його на перуку для онкохворих діток, заповніть форму на нашій сторінці у Facebook, - розповіла у коментарі Gazeta.ua організаторка ініціативи "Hair for Share" Людмила Крижановська. - Якщо ваша дитина потребує перуки, ви також можете звернутись у благодійний фонд "Крила надії" або "Таблеточки". Наша акція безстрокова. Приймаємо волосся від 35 см, тож якщо ваші коси трішки коротші – не переживайте, хай відростуть."

Благодійні фонди займаються збором коштів для виготовлення перук. З початку ініціативи вдалось зібрати майже 95 тис грн.

"У рік потрібно близько 300 перук, - розповіла директорка благодійного фонду "Крила надії" Наталія Ліпська. - Дітям виділяємо їх на час потреби. Просимо повернути, коли у них відростає своє волосся. Реставруємо і передаємо іншій дитині. Зараз найперші в черзі три дівчинки, які незабаром здаватимуть ЗНО. Для їхніх перук потрібне світле волосся, якого в нас не вистачає."

Виготовлення однієї перуки коштує від 8 до 15 тис грн. Постижер Інна Костьолова з Києва погодилася робити їх за 4 тис.

"Перуки зі штучного волосся онкохворі діти носити не можуть. Після хіміотерапії коси починають відростати. Синтетичний матеріал не даватиме шкірі голови дихати, і ріст може припинитися, - розповіла вона. - Одну перуку виготовляємо тиждень, у процесі задіяні троє людей. Волосся сортуємо по довжині, текстурі і кольору. На спеціальну шапочку нашиваємо матеріал, який імітує шкіру голови. Волосся до нього кріпимо вручну. Стрижку робимо вже на готовій перуці."

Допомога коштами на виготовлення перуки: ПриватБанк - 5169 3305 1136 7333 (Ліпська Н.С. БФ "Крила надії" - карта фонду). Обов'язково вкажіть призначення платежу: "на перуки". Якщо через інші банки й такого поля немає, то надішліть скрін-шот на сторінку ініціативи у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Онкохворим дівчаткам дарують перуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути