Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2020 23:46

Обвітрені губи взимку: як уникнути неприємних наслідків

Обвітрені губи взимку: як уникнути неприємних наслідків
Взимку варто відмовитися від помад, які сушать губи. Фото: pixabay

Тонка та ніжна шкіра губ найбільше піддається негативному впливу холодного та морозного вітру взимку.

Треба подбати про те, аби губи не обвітрювалися та на них не виникали неприємні тріщини, які викликають зайвий дискомфорт, пише Harper's Bazaar.

Губам в холодну пору року потрібен особливий догляд, тому варто запобігти появі сухості і тріщинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які помилки найчастіше трапляються в жінок при догляді за собою

Щоб уникнути обвітрених губ взимку, користуйтеся гігієнічною помадою. Щоразу перед тим, як вийти на вулицю, нанесіть зволожувальний косметичний продукт на губи, який слугуватиме захисною плівкою губам від вітру. У холодну пору варто користуватися гігієнічною помадою зі щільною текстурою на основі воску чи олій.

Також варто використовувати маску для губ. Завдяки тому, що засіб діятиме протягом всієї ночі, він ефективно допоможе загоїти тріщинки на губах. Щоб зробити маску для губ самостійно, змішайте кокосову олію з коричневим цукром, і нанесіть суміш перед сном. Також ви можете скористатися звичайним бальзамом.

Не рекомендують використовувати стійкі помади. Взимку варто відмовитися від помад, які сушать губи. Стійкі засоби для макіяжу губ містять більше інгредієнтів, які сприяють сухості шкіри, а також глибше проникають в дерму, внаслідок чого згодом з'являються тріщини. Зокрема, завжди готуйте шкіру губ до нанесення помади: скрабуйте 1-2 рази на тиждень та зволожуйте.

Вітамін A для здоров'я губ. Аби шкіра губ була в хорошому стані взимку, потрібно дбати про неї зсередини. Вітамін A та продукти, які його містять, можуть допомогти. Для цього варто вживати вітамінні добавки та такі продукти, як буряк, моркву, обліпиху та фрукти помаранчевого кольору. Але перед цим варто проконсультуватися з лікарем.

Восени особливу увагу потрібно приділяти засобам догляду за шкірою обличчя та рук. В цей холодний період шкіра не тільки обвітрюється через холод і мороз, а й страждає через неправильно підібраний догляд. Однією з найпоширеніших помилок є відсутність тоніка.

Зараз ви читаєте новину «Обвітрені губи взимку: як уникнути неприємних наслідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути