Існують міфи про те, що деякі продукти не варто їсти разом одне з одним.
Наприклад, багато хто вважає, що шкідливо їсти помідори і огірки разом, хоча насправді це не так, розповіла дієтологиня Юлія Поворознюк.
Ці продукти можна поєднувати між собою, але їсти в міру, тобто 150 грамів за один прийом їжі, за її словами. Але у людини може виникнути перехресна алергічна реакція на кілька видів овочів і фруктів відразу.
М'ясо і сир – те, що варто їсти окремо. Якщо зміксувати, то організм може менше засвоїти заліза та кальцію. Ще м'ясо небажано поєднувати з кефіром.
Білкові продукти найкраще засвоюються, якщо їх їсти із великою кількістю зелені.
Фахівчиня не рекомендує після ситного обіду або вечері ще й їсти солодке.
Окрошка, за її словами, хороший ферментований продукт, в який не треба додавати копченості. Може бути з кефіром, айраном, бобовими, зеленню, огірками. На 200-250 грам окрошки можна з'їсти шматок чи два хліба.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі варіанти перекусів, щоб взяти у дорогу
За один раз не треба їсти багато овочів і фруктів, бо це призведе до здуття живота і дискомфорту.
Є продукти, що погано впливають на бактеріальну мікрофлору і можуть нашкодити організму. Серед таких і курячий суп з локшиною. Страва містить натрій, а якщо його їсти забагато, то ризик ожиріння збільшується на 25%, за словами експертів.
Коментарі