Арахіс насправді належить до родини бобових, не є горіхом і має корисні властивості для організму.
Люди, які їдять арахіс більш ніж двічі на тиждень, мають менші шанси на розвиток ішемічної хвороби серця, пише nutsexpert.
Згідно з новим дослідженням, цей захисний ефект може бути частково пов'язаний з цілющим впливом компонентів арахісу на здоров'я судин.
Арахіс містить багато насичених жирів, мінералів, вітамінів та клітковини. Якщо його їсти постійно, то можна понизити тиск і рівень поганого холестерину, а також зменшити запальні процеси в організмі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкориснішу кашу в осінній період
Арахіс може зберегти здоровими клітини, що вистилають артерії, і допомагає їм залишатися еластичними, стверджують вчені.
Якщо їсти волоські горіхи щодня, то знизиться рівень холестерину й ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Волоські горіхи багаті альфа-ліноленовою кислотою, яка належить до класу омега-3-ненасичених жирних кислот.
Коментарі