неділя, 12 вересня 2021 23:46

Час волоських горіхів - назвали основну користь від них

Час волоських горіхів - назвали основну користь від них
Волоські горіхи не тільки знижують рівень поганого холестерину, але й змінюють співвідношення розмірів його частинок в кращу сторону. Фото: pixabay

Якщо їсти волоські горіхи щодня, то знизиться рівень холестерину і ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Волоські горіхи багаті альфа-ліноленовою кислотою, яка належить до класу омега-3-ненасичених жирних кислот, пише ScienceDaily.

У новому дослідженні фахівці з'ясували, що волоські горіхи не тільки знижують рівень поганого холестерину, але й змінюють співвідношення розмірів його частинок в кращу сторону.

"Частинки холестерину ліпопротеїдів низької щільності бувають різних розмірів. Маленькі щільні частинки частіше пов'язані з атеросклерозом, зубним нальотом або жировими відкладеннями, які накопичуються в артеріях", – сказав керівник дослідження вчений Еміліо Росо.

Якщо їсти волоські горіхи щодня, то вага не збільшиться, за словами науковців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, як їсти макарони і картоплю, щоб не поправлятись

"Щоденне вживання жмені волоських горіхів – простий спосіб зміцнити здоров'я серцево-судинної системи. Багато людей турбуються про небажане збільшення ваги, коли включають у свій раціон горіхи. Наше дослідження показало, що корисні жири в волоських горіхах не сприяють цьому", – підкреслив Росо.

Денна норма солодощів для дорослої людини - 25-50 гр. Але йдеться не лише про цукор-пісок. У цю норму входять і інші солодощі йпродукти із прихованим цукром: кетчупи, соуси, готові сніданки тощо. 25 гр. - це приблизно п'ять-шість ложок цукру.

Зараз ви читаєте новину «Час волоських горіхів - назвали основну користь від них». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути