пʼятниця, 18 грудня 2020 23:46

Назвали недолік популярного б'юті-тренду для шкіри

Назвали недолік популярного б'юті-тренду для шкіри
Слаггінг або slugging – це корейський тренд у догляді за шкірою, призначений для жінок зі сухим типом шкіри, які страждають від стягнутості, свербіжу та лущення. Фото: pixabay

Слаггінг є одним із б'юті-трендів, які прийшли до нас з Кореї.

Фахівці сперечаються щодо користі процедури для шкіри, пише Glamour.

Слаггінг або slugging – це корейський тренд у догляді за шкірою, призначений для жінок зі сухим типом шкіри, які страждають від стягнутості, свербіжу та лущення. Процедура допомагає позбутися цих проблем за допомогою вазеліну. Треба наносити вазелін тонким шаром на всю шкіру обличчя в екстрених випадках, коли її стан особливо погіршився. Також вони можуть робити таку "маску" перед сном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому кусати губи - погана звичка і як її позбутися

Таким чином верхній шар дерми захищають ліпіди. Коли зменшується їхня кількість, то шкіра втрачає вологу і захисний бар'єр. Це може статися через неправильний догляд, надмірний пілінг, пошкодження агресивними зовнішніми факторами чи спровоковано генетичним шляхом. Вазелін створює на шкірі плівку, яка утримує вологу. Якщо довго користуватися цим sos-методом, то він припинить допомагати і зможе навіть погіршити ситуації.

Тим, у кого комбінована шкіра, краще не експериментувати з вазеліном.

"Я проти використання вазеліну для шкіри обличчя – якої б хорошої якості він не був. Це мінеральна олія, яка не дуже хорошим чином діє на ліпіди шкіри. Використання вазеліну може призвести до ще більшої сухості шкіри. Є багато інших альтернативних варіантів: допомогти шкірі можуть, наприклад, натуральні олії", - каже дерматологиня Інституту краси Le Colon, skin-ментор Biologique Recherche, Христина Зирянова.

За її словами, вазелін – це продукт переробки нафти. Він складається зі суміші мінеральних олій і парафінів. Для шкіри він безпечний, але в ньому немає корисних компонентів. Вазелін використовують в косметиці, як основу для жирних мазей для утримання речовин на поверхні. Він не розчинюється ні в воді, ні в спирті. Тому, якщо шкіра схильна до появи акне, то вазелін призведе до загострення проблеми, а на сухій шкірі утвориться окклюзивна нерозчинна плівка. Також варто відрізняти вазелін від петролатуму. Адже вазелін – це наче непроникна плівка, а петролатум – напівпроникна, тому він більш легкий для шкіри.

Щоб відтермінувати старіння і втілити мрію в життя треба дуже постаратися. Про те, як це зробити розповіла в Instagram нутриціолог Світлана Нікітчук. Фахівець познайомила з тіломірною теорією старіння. У 60-х роках встановили, що людські клітини мають межу поділу. А при діленні клітини коротшають кінцеві ділянки хромосом – теломери.



Зараз ви читаєте новину «Назвали недолік популярного б'юті-тренду для шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути