середа, 08 вересня 2021 14:02

Науковці встановили нову норму кроків на день

Науковці встановили нову норму кроків на день
Якщо збільшити денну норму активності, то найбільше ризик передчасної смерті падає у тих, хто веде малорухливий спосіб життя. Фото: pixabay

Кількість кроків, які людина робить за день, зміцнює здоров'я та робить її вродливою.

Останні дослідження виявили, що для зниження ризику передчасної смерті достатньо робити 7 тис. кроків замість раніше рекомендованих 10 тис., пише StudyFinds.

Фахівці 13 років спостерігали за 2 тис. добровольців, яким у середньому було 45 років. Учасники дослідження щодня носили акселерометри, які рахували кількість кроків на добу, а також їхню швидкість.

Інформацію порівняли з показниками здоров'я і смертністю - за час дослідження померли 72 добровольці. У людей, які роблять щонайменше 7 тис. кроків на день, ризик передчасної смерті знижується на 50-70% у порівнянні з менш активними, згідно з результатами дослідження. Швидкість кроку не має значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба для підготовки організму до осені

Якщо збільшити денну норму активності, то найбільший ризик передчасної смерті в тих, хто веде малорухливий спосіб життя. Але після 10 тис. додаткова кількість кроків на добу не впливає на цей показник.

Є п'ять надійних способів, щоб під час ходіння втрачати ще більше кілограмів. Звичайного ходіння для кращих результатів недостатньо, воно має бути правильним. Треба залучати м'язи, напружуючи м'язи живота й тримаючи руки в русі. Створиться "енергійний ритм" і це підвищить частоту серцевих скорочень приблизно на п'ять ударів на хвилину. Тому й калорій буде спалюватися більше.



Зараз ви читаєте новину «Науковці встановили нову норму кроків на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути