вівторок, 07 вересня 2021 18:00

Що треба для підготовки організму до осені

Що треба для підготовки організму до осені
Особливістю організму при переході з літа в осінь є те, що він чутливий до погодних умов і інших несприятливих факторів. Фото: pixabay

Через холодну і сиру погоду восени загострюються хронічні хвороби.

Тому організм треба готувати до осені, щоб бути красивим і здоровим, пише vitajournal.

Близько 70% мелатоніну в людини, що дотримується нормального розпорядку дня, виробляється вночі: з 2:00 до 5:00. Тобто восени важливий здоровий сон. Лягати краще не пізніше 23:00, у кімнаті повинно бути темно.

Особливістю організму при переході з літа в осінь є те, що він чутливий до погодних умов та інших несприятливих факторів. Живильні речовини, вітаміни, мінерали та мікроелементи надходять у клітини з перебоями, обмін речовин сповільнюється. Тому людина частіше відчуває втому, млявість і зниження працездатності. Треба пити вітаміни для зміцнення імунітету й правильно харчуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпізнати занижену самооцінку

У холодну пору людина частіше буває вдома, тому їй бракує вітаміну D. Щоб цього не допустити, лікарі рекомендують зробити тест і показати його лікарю. За потреби він призначить препарат з необхідним вітаміном у визначеному дозуванні.

Починається гарбузовий сезон. Цей овоч не лише дешевий, але й корисний. Його вважають одним із найкращих варіантів дієтичного харчування. Саме гарбузова дієта сприяє швидкому схудненню. Гарбуз дає відчуття ситості і водночас є найменш калорійним.

Зараз ви читаєте новину «Що треба для підготовки організму до осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути