неділя, 28 березня 2021 23:46

Наскільки часто треба прати піжаму

Наскільки часто треба прати піжаму
Фахівчиня радить прати одяг для сну після 3-4 ночей. Фото: pixabay

Під час кожного носіння одягу на ньому накопичуються бактерії.

Одяг, в якому спимо, прати також необхідно і дуже часто, розповіла експертка ісландського бренду IceWear Гарп Гретарсдоттір, передає Mirror.

Надлишкові бактерії на піжамі можуть спричинити акне чи інші хвороби шкіри. Контакт з відкритими ранами та свіжими подряпинами може мати й більш негативні наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривалий сон може бути небезпечним

Фахівчиня радить прати одяг для сну після 3-4 ночей. Якщо приймати душ щовечора перед сном, то піжаму можна не прати 5-7 днів. Якщо шкіра жирна, або людина часто пітніє увісні, то одяг, в якому спить, треба прати через кожні 1-2 ночі.

Для прання підходить будь-який режим з температурою не нижче 60°C. Якщо тканину рекомендують прати при нижчій температурі, слід додати порошок або гель для дезінфекції. Також піжами та нічні сорочки не варто класти поруч з іншим одягом, оскільки мікроби можуть переходити з тканини на тканину. Краще виділити для нічного одягу окрему шухляду, а чисті речі зберігати окремо.

Щоденний душ може бути шкідливий для організму. Зростає ризик інфекцій, а гаряча вода пересушує шкіру, через що виникають мікротріщини. Також при частому використанні мила чи гелю корисні бактерії на шкірі знищуються.

Зараз ви читаєте новину «Наскільки часто треба прати піжаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути