пʼятниця, 15 лютого 2013 13:18

На танцях вчаться правильно дихати і розвивати просторове мислення

На танцях вчаться правильно дихати і розвивати просторове мислення
Фото: gazeta.ua

"Контемп - це маленька вистава, коли за допомогою тіла намагаєшся відтворити свої почуття", - каже танцівниця 28-річна Таїсія Мельник. - Запрошую людей на свої виступи, якщо вони хочуть піти в театр, на танці й на концерт".

Дівчина з дитинства займається східними єдиноборствами, балетом, фламенко, танго. Каже, щоб тримати тіло в тонусі, варто годинами шліфувати біля станка балетні па.

"Балет — це кістяк хореографії. Всі інші відгалуження різняться лише специфікою подачі рухів. Балет — це напружені витягнуті м'язи і виворітна позиція ніг. Вважається, що балет — це європейська альтернатива йозі".

Основним в царині танців є звісно балет, тобто классична хореографія, марудні, втомлюючі вправи біля станку. без них - ніяк, бо це скелет. Інші стилі танців мають лише специфіку подачі рухів, зокрема сучасна хореографія (контемп, модерн, фольк) різняться подачею стопи, вільними рухами тіла, у порівнянні з балетом, де все йде на виворітність, витягування. В йозі також велика увага приділяється тонусу м'язів".

У контемпі можна навчитися, як і в йозі, тренувати дихання. Адже тут воно — поштовх до руху тіла. Також зі східних практик запозичені методи "перетікання" тіла з одного положення в інше. Якщо в класичній хорегорафії виконуються за рахунок сили м'язів, то в контемпі — за допомогою, наприклад, тривалого стояння на пальцях.

Контемп можна танцювати стоячи, на підлозі і в парі з партнером.

"Якщо довго не тренуватися, тіло "осідає, розгойдується", — каже Таїсія.

"Раджу займатися щонайменше двічі на тиждень, а бажано тричі, щоб тримати тіло в формі, м'язи в тонусі. Це вам дасть красиву поставу і координацію рухів. Крім того, танці допомагають розвивати просторове мислення. Зранку в ліжку треба розтягувати хребет".

Дівчина каже, що їй подобається стан "підтягнутого" тіла, однак радить варіювати контемп з іншими стилями танцю, бо надмірна напруга виснажує м'язи.

 

Зараз ви читаєте новину «На танцях вчаться правильно дихати і розвивати просторове мислення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути