вівторок, 08 червня 2021 15:31

Лайфхаки, щоб не мити голову щодня

Лайфхаки, щоб не мити голову щодня
У ситуації, коли волосся жирне, а часу його мити немає, допоможе звичайна дитяча присипка. Фото: pixabay

Мити голову щодня шкідливо для волосся та шкіри.

Саме на ній є свій мікроклімат з оптимальною температурою, гідро-ліпідним балансом і pH, розповіла трихологиня Лариса Пономаренко в Instagram.

За її словами, якщо цей баланс змінити, то можуть виникнути такі неприємності, як-от лущення, лупа, свербіж, подразнений стан шкіри голови, зайва жирність. Від щоденного миття порушується гідро-ліпідний баланс шкіри голови. Вона втрачає вологу, а сальні залози починають виробляти більше секрету. Унаслідок волосся стає жирним і без об'єму ввечері, хоча його й мили зранку. Використання безсульфатних шампунів, олій, стайлінгів, піни й лаків для волосся псує його стан також.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легко й безплатно: як доглядати за шкірою, щоб вона сяяла

Щоб боротися з цією проблемою, спершу варто очистити шкіру голови від шкірного жиру й залишків різних засобів із догляду. Вдалим варіантом є пілінг для шкіри голови. Якщо його використовувати регулярно, то волосся можна не мити щодня.

Багато важить питний режим. Зволоження шкіри голови має бути не тільки зовні, але і зсередини.

Можна з такою проблемою звернутися до трихолога.

У ситуації, коли волосся жирне, а часу на миття бракує, допоможе звичайна дитяча присипка. Нею треба припудрити шкіру голови. Засіб абсорбує шкірний жир, тому волосся стане чистішим і об'ємнішим біля коренів. Ефект триматиметься кілька годин. Тоді можна вимити шампунем.

Також популярний засіб - сухий шампунь. Але він надто сушить волосся й пошкоджує його структуру.

Рано чи пізно в усіх з'являється сивина на волоссі й кожен хоче цей процес відтермінувати. Сивина - це індивідуально. У причинах її появи варто брати до уваги як спадковість, так і особливості організму. Але якщо помітити сиву волосину, то не треба її висмикувати, сподіваючись, що більше не виросте. Краще звернутися до фахівця. Завдяки йому можна виявити причину, якщо це рання сивина, і зупинити проблему.

Зараз ви читаєте новину «Лайфхаки, щоб не мити голову щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути