пʼятниця, 16 квітня 2021 19:00

Кількість овочів та фруктів у раціоні впливає на сон

Кількість овочів та фруктів у раціоні впливає на сон
Дослідження показало, що жінки, які втричі збільшили у раціоні фрукти та овочі за три місяці, більш ніж удвічі частіше відчували поліпшення цих симптомів безсоння. Фото: pixabay

Овочі та фрукти грають важливу роль для повноцінного харчування.

Згідно з новим дослідженням Мічиганського університету, якщо їх більше їсти, то це може допомогти молодим людям краще спати, особливо жінкам, пише Sleep Health Journal.

Добровольці під час дослідження зізнались, що їдять менше п'яти порцій фруктів і овочів на день та мають симптоми хронічного безсоння. Понад третина з них розповіли про проблеми з засинанням або підтримкою сну не менше трьох разів на тиждень за три місяці або довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічні перекуси впливають на весь організм, а не лише на вагу

Дослідження показало, що жінки, які втричі збільшили у раціоні фрукти та овочі за три місяці, більш ніж удвічі частіше відчували поліпшення цих симптомів безсоння.

"Ми були дуже схвильовані, побачивши, що досить просте дієтичне втручання, таке як заохочення збільшення споживання фруктів і овочів, може надати такий вплив на сон", – сказала Еріка Янсен, провідний авторка дослідження і доцентка кафедри дієтології в Школі громадської охорони здоров'я UM.

За її словами, поліпшення сну покращує загальну якість життя та багато інших наслідків для здоров'я, тому переваги, ймовірно, виходять за рамки змін сну.

Експерти стверджують, що депресія та безсоння на рівні клітин мозку мають прямий зв'язок. У дослідженні цієї гіпотези взяли участь 10 тис. людей, які мали депресію. Фахівці виявили, що в них є тісний взаємозв'язок між зонами мозку, які відповідають за короткочасну пам'ять і формування свідомості, а також корою, що бере активну участь у створенні емоційного фону.



Зараз ви читаєте новину «Кількість овочів та фруктів у раціоні впливає на сон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути