понеділок, 16 січня 2012 14:18

Кефір рятує від депресії й похмілля

 

"Кефір – це універсальний засіб. Його можна використовувати будь-де. Я справжня кефіроманка", -- розповідає 32-річна Анна Гаврилюк з Івано-Франківська.

"Якщо відчуваю, що набрала пару лишніх кілограмів, відразу ж роблю один розвантажувальний день в тиждень, коли п'ю тільки кефір. Вживаю десь 1,5-2 літри кефіру протягом дня по 0, 5 склянки за раз. Більше цього дня нічого не їм і не п'ю. За місяць зайва вага де й дінеться", - поділилася жінка.

Вона використовує кефір і для зміцнення коренів волосся та покращення його структури.

"Наношу на голову кефір, розподіляючи по всій довжині волосся. Одягаю шапочку для душу і замотую голову рушником. За 20 хв змиваю кефір і полощу волосся водою, підкисленою оцтом або лимоном. Таку маску роблю раз в тиждень"

Жінка також робить з кефіру ванночки для укріплення нігтів.

"Така ванночка ідеальна для нігтів, що слояться. У мисочку з кефіром опускаю руки на 10 хв. Не тільки нігті стають кращими, а й шкіра рук відбілюється", -- хвалиться Анна.

Її чоловік вживає кефір як засіб від похмілля.

"Коли звечора переп'є, уранці даю склянку кефіру. Він легко засвоюється, відновлює роботу кишково-шлункового тракту, виводить з організму токсини. Але якщо похмілля дуже сильне, то треба випити ще й лужної мінеральної води або навіть трохи соди з великою кількістю води".

Жінка запевняє, що кефір заспокоює психіку і допомагає боротися з депресією.

"Навіщо мені валер'янка? Я п'ю кефір на ніч. Сплю, як немовля. Моя подруга-терапевт каже, що кефір допомагає нам бути не тільки здоровими, але і гарними. Він сприяє синтезу вітамінів групи В, які допомагають позбутися прищів і лупи. У ньому багато вітаміну А, необхідного для хорошого зору та здоров'я шкіри. Крім того, кефір допомагає прочистити судини, позбавляючи їх від холестеринових бляшок, "-- додає Анна.

У знежиреному кефірі корисних речовин менше, ніж в кефірі середньої жирності 2, 5-3. 5%. Корисні властивості напою залежать від його терміну зберігання. Свіжий кефір - не старше трьох днів - має легку послаблюючу дію, а значить, очищає організм. Старіший , навпаки, міцнить.

Зараз ви читаєте новину «Кефір рятує від депресії й похмілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути