середа, 16 червня 2021 16:30

Як захистити волосся від пошкоджень за щоденного вкладання

Як захистити волосся від пошкоджень за щоденного вкладання
Фахівці пояснюють, що вологе волосся більш еластичне та схильне до випадіння. Фото: pixabay

Іноді вкладання волосся можуть зробити його ламким, безбарвним чи спричинити випадіння.

Дерматологи кажуть: волосся можна травмувати, якщо надто сильно витирати його рушником після миття, пише American Academy of Dermatology.

Фахівці пояснюють, що вологе волосся еластичніше і схильне до випадіння. Краще його обережно загорнути в рушник чи дати висохнути в природний спосіб. Для гарного вигляду волосся не треба розчісувати, коли воно мокрі, бо це підсилює ламкість. Але якщо воно кучеряве від природи, то розчісувати треба саме вологим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волосся стає густим і довгим завдяки спеціальному масажу

Не варто надто часто й інтенсивно розчісувати волосся впродовж дня. Краще скоротити використання засобів для укладання: гелі, спреї, лаки. Якщо розчісувати після стайлінгу, то волосся ламатиметься. Перед укладанням варто дати волоссю висохнути у природний спосіб. Тому треба менше користуватися феном упродовж тижня.

Вирівнювач важливо використовувати на сухому волоссі. І він має бути слабко або середньо нагрітим. І не частіше ніж через день. Плойку не треба довго тримати на волоссі, лише кілька секунд. Надто високі температури пошкодять будь-яке волосся.

Не треба також постійно заплітати волосся в коси, хвости чи нарощувати його. Такі зачіски тягнуть волосся й можуть спричинити ламання чи постійне випадіння.

Рано чи пізно в усіх з'являється сивина на волоссі й кожен хоче цей процес відтермінувати. Чому так відбувається та як боротися з проблемою. Сивина - це індивідуально. У причинах її появи варто брати до уваги як спадковість, так і особливості організму. Але якщо помітили сиву волосину, то не треба її висмикувати, сподіваючись, що більше не виросте. Краще звернутися до фахівця. Завдяки йому можна виявити причину, якщо це рання сивина, і зупинити проблему.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити волосся від пошкоджень за щоденного вкладання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути