Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2012 15:52

Хвороби хребта лікують на спеціальному тренажері

Автор: фото: Людмила Веровенко
  Лікар Сергій Бубновський розтягує пацієнтці хребет на спеціальному тренажері. До нього під'єднані ваги, які створюють декомпресію хребта.
Лікар Сергій Бубновський розтягує пацієнтці хребет на спеціальному тренажері. До нього під'єднані ваги, які створюють декомпресію хребта.

Півроку лікувала грижу хребта і артрит коліна. Виписували болезаспокійливе, хотіли класти на операцію. Рухатися забороняли. Почула про методику, за якою суглоби лікують фізичними вправами, Пройшла 15 процедур, болі зникли. Відчуваю себе значно краще. Але якби донька не допомогла, грошей на лікування не вистачило б, - каже киянка Людмила Бойко, 62 роки.

Доктор медичних наук з Москви Сергій Бубновський каже, найперше недуги хребта виникають через малорухливий спосіб життя.

Людина цілий день сидить в офісі, кров біля хребців застоюється. Ввечері йде в магазин і приходить додому з важкими пакетами продуктів. Через різке навантаження може з'явитися грижа і безліч інших проблем.

Можна вилікувати грижу без операції. Часто людям виписують багато знеболювальних, пацієнти стають залежні від непотрібних ліків.

Часто медикаменти лише маскують проблеми з хребтом, позбавляють болі. Але недуга лишається, проявляється пізніше. Я створив унікальну методику, за якою пацієнт сам приймає участь у лікуванні. Не вивчивши своє тіло, не навчишся рухатися.  Кожен починає розуміти своє тіло, коли виконує вправи. Так я поставив на ноги людей, які не могли навіть спину розігнути.

Розробив тренажери, які створюють декомпресію — рухами спини усувають здавлення спинного мозку, його корінців і суглобів. Найчастіше таке здавлення викликає міжпозвонкова грижа. Тренажери лікують грижу шийно-грудного відділу хребта.

Достатньо щодня виконувати правильні фізичні вправи. Основна — це коли пацієнт сидить на полу, ноги витягнуті вперед. Зверху — спеціальний трос, до якого прикріплені гирі. Їх вага підбирається під особливості хребта людини. Людина хапає руками трос, тягне його донизу, в цей час сильно прохиляється уперед, до самих стоп. При цьому глибоко видихає повітря. Коли повертається у попереднє положення — глибоко вдихає.

Перевага таких вправ у тому, що декомпресія розтягує хребет під тим кутом, який необхідний для притоку крові до грижі. Защемлення нервових стовбурів меншає, болі знижуються вже після першої процедури.

Така вправа виконує дренажну функцію і активізує м'язи промежини. Жінки можуть виконувати її для профілактики міоми матки, а чоловіки — щоб запобігти простатиту.

Зараз ви читаєте новину «Хвороби хребта лікують на спеціальному тренажері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути