четвер, 08 листопада 2012 15:07

Гіпотонікам радять довго спати, багато гуляти та не лікуватись кавою

Гіпотонікам радять довго спати, багато гуляти та не лікуватись кавою
Фото: youqueen.com

"Вважають, що понижений тиск не є серйозною проблемою. У мене стабільний тиск 90 на 60, при ньому почуваю себе чудово, проте коли опускається до 80 на 50 – не знаю, що зі мною робиться", - розповідає львів'янка Оксана Братусь. - Колись два дні підряд терпіла сильну біль голови. Ніби всередині щось ось-ось вибухне. Прямо по швах тріщить. Пішла в поліклініку. Поміряли тиск – 80 на 50. Сказали зробити кардіограму. Там усе гаразд. Терапевт оглянула, написала ще щось у себе на листочку і відправила до невропатолога. Невропатолог, оглянувши всі папірці, написала мені список капель і таблеток, та як і скільки їх треба пити і навіть порадила, де це все можна купити. Наприкінці вона запитала: "А ви каву п'єте?". Я кажу, що зранку п'ю. На що вона мені відповіла: "Вам і дві чашки не завадить, зараз обов'язково випийте".

Також дівчина поцікавилась, чи є якісь народні методи лікування гіпотонії, на що невропатолог відповіла: "Так, звичайно. Елеутерокок я вам виписала."

Але прописані ліки Оксана пити не хотіла. Тому одразу ж звернулася до фітотерапевта.

"Перша помилка усіх гіпотоніків – кава, а помилка лікарів – приписувати елеутерокок, - пояснює фітотерапевт Олена Васьківська. - Звісно, і те і інше тимчасово покращує стан гіпотоніка, але лікувального ефекту від цього немає."

Лікар порадила простий рецепт ліків з лимону: 6 лимонів без кісточок перемолоти у м'ясорубці, висипати у банку. Долити туди 1 літр кип'яченої охолодженої води та півлітра рідкого меду. Півтори доби настоювати у холодному місці. Приймати тричі на день за півгодини до прийому їжі по 50 грамів. Вживати доки не закінчаться ліки.

Порадила також взяти собі за звичку їсти гарбузове насіння - воно стабілізує кров'яний тиск. Хоча б 50 грамів у день дозволяють відчути дуже швидке покращення самопочуття.

Цілющі трави можуть вилікувати понижений тиск, проте таке лікування тривале.

"Мушу сказати, що варто декілька курсів лікування різними відварами пройти, ніж заліковуватись таблетками з невідомими побічними ефектами. Між курсами лікування травами має бути хоча б місяць відпочинку. У той час можна насіння полузати чи лимонним настоєм полікуватись", - зауважує фітотерапевт.

Лікар порадила пити щоразу різні відвари. Один приблизно 3 тижні, потім місяць відпочити, і приступати до прийому іншого збору.  До прикладу, можна приготувати такий збір: по 1 частині кореня лепехи та ягоди ялівцю, по 2 частини трави вероніки, трави суниці та квітки цикорію, по 4 частини плодів шипшини, рути пахучої та кореня любистку, додати туди 12 частин трави звіробою. Три столові ложки суміші залити 0,5 л кип'ятку і залишити в термосі на ніч. З ранку процідити і пити настій у теплому вигляді за півгодини до їди, розділивши всю кількість на три прийоми.

Наступним можна зробити такий: листя берези – 6 частин, трава будри – 2 частини, кореневище з корінням оману – 1 частина, плоди суниці – 4 частини, трава кропиви – 4 частини, листя подорожника – 2 частини, трава споришу – 4 частини, трава татарника – 14 частин, трава деревію – 2 частини та плоди шипшини – 4 частини. Настоювати та пити так, як і перший.

Ще можна приготувати збір з 4 частин листя берези, трави вероніки, кореня кульбаби, 1 частини кореневища з коріння оману, 2 частини листя суниці, 2 частини кропиви, листя смородини, 1 частку листя м'яти, 10 часток трави татарника, 2 частини хвоща польового та 6 частин плодів шипшини. 2-3 столові ложки збору залити 0, 5 л окропу. Настояти в термосі усю ніч. На наступний день пити настій протягом дня.

Також варто спробувати настоянку зі склянки окропу та 20 г трави їдкого очитку. Приймати столову ложку тричі на день.

"Головне, пам'ятайте, що для гіпотоніків важливо добре висипатись, часто бувати на свіжому повітрі та багато рухатись.  Хвилювання та нерви шкідливі усім,  але гіпотонікам особливо важливо жити у спокої та гармонії", - запевняє фітотерапевт.

 

Зараз ви читаєте новину «Гіпотонікам радять довго спати, багато гуляти та не лікуватись кавою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути