понеділок, 29 травня 2006 14:42

Кожний четвертий має серцево-судинні проблеми

Кардіологи з року в рік відзначають збільшення серцево-судинних недуг: інфарктів, вегето-судинної дистонії та ішемічної хвороби. Невропатологи нарікають на гіпертонію та гіпотонію.

— Нині майже кожний четвертий має серцево-судинні проблеми, — розповідає Ганна Костиря, заступник головного лікаря клініки Інституту кардіології ім. М. Стражеска. — У нас в стаціонарі найбільше пацієнтів з інфарктом міокарда та стенокардіями.

Серцеві недуги переважно діагностують у дорослих та підлітків. Невропатолог Тамара Корчинська, 57 років, каже, що за останні п"ять років хвороби помолодшали.

— Молодь скаржиться на періодичний біль у серці. Але лікуються лише ті, хто працює на державних підприємствах. Приватні компанії відпускають на лікарняний неохоче, тому частіше пацієнти приходять у занедбаному стані.

Серед причин серцево-судинних недуг медики виділяють: психоемоційні (стрес, шкідливі умови на роботі), біологічні (артеріальний тиск, надлишкова маса тіла, генетичні порушення) та нездоровий спосіб життя (куріння, зловживання алкоголем, нераціональне харчування, недостатня фізична активність).

Зараз ви читаєте новину «Кожний четвертий має серцево-судинні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути