середа, 15 серпня 2012 13:00

Гелеві нігті швидше ламаються, акрилові треба знімати через 4 місяці
7

Фото: Фото надані Анною Пащенко

"Кожен другий клієнт у мене питає, які нігті менш шкідливі, - зізнається манікюрниця Анна Пащенко зі Львова. – Обидва способи нарощування однаково шкідливі, бо під час цих процедур використовують хімія. Але ще жодного разу не зустрічала жінку, яка б після нарощених нігтів лежала в лікарні. Обидві процедури є безпечними".

Анна собі та клієнтам нарощує нігті 4 роки.

"Гелеві нігті швидше ламаються, акрилові не можна носити довше, ніж 4 місяці. Після них варто дати своїм нігтям відпочити хоча б 2 тижні", - радить майстер.

Анна у декреті. Клієнтів приймає у себе вдома.

"У мене своя клієнтська база. Спочатку були друзі та знайомі, які потім порадили мене вже своїм знайомим. Маю по 2-3 клієнти щодня. На роботу після декрету виходити не планую, бо на дому заробляю більше. Одразу кажу клієнтам справжню ціну. У салоні під моїм домом нарощують нігті за 150 гривень. Але клієнт платить вдвічі більше, бо з нього беруть ще 150 гривень за манікюр, різні процедури, живильні маски і дезінфекцію. Я беру 200 гривень за нарощування звичайних і 250 – за "френч". Але усі ножнички та інструменти дезинфікую, використовую антигрибкові спреї".

За словами манікюрниці, кожен майстер повинен знати собі ціну і надавати найкращі послуги за розумну плату.

"Пристойні салони не візьмуть на роботу невмілого майстра. Та і майстри, які працюють вдома, не стануть ризикувати власним іміджем. Мої клієнти мені не зраджують. Є такі, що знімають акрил або гель на період вагітності, а після пологів знову приходять нарощувати".

Каже, зараз наймоднішим серед молоді вважається французький манікюр, виконаний у вигляді веселки.

"Не вірте легенді, що під акриловим покриттям власні нігті не дихають. Під гелем вони теж не дихають, - заспокоює майстер. - Харчується і дихає ніготь тільки у зоні кутикули. Вона після процедури нарощування чи корекції змазується спеціальною олією".

За словами манікюрниці, нарощені нігті можна спокійно покривати лаком.

"Але стирати лак можна лише безацетоновою рідиною. Корекцію штучних нігтів варто робити регулярно — кожні 3 тижні. Якщо нігті швидко відростають — через 14-15 днів. Не можна нарощувати нігті, якщо власні уражені грибком або якщо маєте алергію на акрил", - зауважує Анна Пащенко.

Зараз ви читаєте новину «Гелеві нігті швидше ламаються, акрилові треба знімати через 4 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути