четвер, 04 березня 2021 15:00

Фахівець пояснив, чому треба полоскати волосся оцтом

Фахівець пояснив, чому треба полоскати волосся оцтом
Оцет створює ефектний об'єм, захищає колір волосся. Фото: pixabay

Ополіскування яблучним оцтом волосся прийнято називати "бабусиним методом".

Але цей метод справді є дієвим, пише Cosmopolitan.

Фахівець Тонні Чаар колись допоміг Кім Кетрол, зірці культового серіалу "Секс і місто", так побороти побороти проблеми з волоссям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівчиня розвіяла міф про натуральну косметику

За його словами, яблучний оцет може слугувати альтернативою сучасного бальзаму для ополіскування волосся після миття.

"Головна перевага оцтового ополіскування – воно підходить усім типам волосся, пофарбованому чи ні, прямому чи хвилястому, короткому чи довгому, сухому чи жирному. Я віддаю перевагу яблучному чи виноградному оцту, але ні в якому разі не розведеній есенції: тільки натуральний продукт", – наголошує лікар-трихолог.

Оцет створює ефектний об'єм, захищає колір волосся.

"Фарбоване волосся довше зберігатиме свій колір, якщо 2 – 3 рази на тиждень ополіскувати його оцтом, який зберігатиме лусочки кутикули волосин закритими, що допоможе запобігти швидкому вимиванню пігменту", - каже Тонні Чаар.

Також оцет дає такий бажаний блиск локонів, їхню чистоту і легке розчісування.

"Жоден кондиціонер чи бальзам не роблять волосся таким легким і сприятливим для розчісування, як яблучний оцет. Особливо це оцінять власниці кучерявих локонів", – наголошує лікар.

За його словами, є певний алгоритм, як робити оцтову процедуру. Треба помити голову як зазвичай з шампунем і ретельно його змити під прохолодним душем. Тоді перекинути волосся наперед і поливати оцтом маківку голови, щоб рідина рівномірно стікала по пасмах від коренів до кінців. Для волосся середньої довжини треба не більше чашки оцту. Він має стекти якомога більше, а потім або залишити так, або змити прохолодною водою. Аби отримати кращий результат, волосся не слід сушити феном.

Помилку, яку роблять під час миття голови, назвала стилістка зі США Фелісіті. Часто шампунь на волосся наносять один раз, але це треба робити двічі.Коли миємо шампунем вперше, то шкіра голови очищається від усіх засобів для укладання волосся, які використовувалися раніше.



Зараз ви читаєте новину «Фахівець пояснив, чому треба полоскати волосся оцтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути