неділя, 28 лютого 2021 23:46

Фахівчиня розвіяла міф про натуральну косметику

Фахівчиня розвіяла міф про натуральну косметику
Організм людини особливо не сприймає натуральні компоненти. Фото: pixabay

Великої популярності сьогодні набула органічна та натуральна косметика.

Втім, такі засоби зовсім не означають абсолютну користь та ефект у використанні, розповіла косметологиня Ольга Петруніна на сторінці в Instagram.

За її словами, не має значення, чи компонент засобу отримали з природньої сировини або він синтезований в лабораторії. Хімічна структура і властивості будуть однакові. З рослин добувають не всі речовини для косметики, тому що їх значно простіше синтезувати, наприклад, цераміди, гіалуронову кислоту, ретиноїди та інші активи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жирна, нормальна, чутлива та суха: які продукти треба їсти за типом шкіри

Організм людини особливо не сприймає натуральні компоненти. "Створено природою" не означає корисніше. Наприклад, алергени – це натуральні речовини, сильні отрути теж. Природні інгредієнти обробляють, можуть піддаватися хімічному очищенню або змінюватися в ході реакцій.

Косметологиня наводить приклад компоненту ПАР sls, який можна отримати із рослинної сировини і нафтопродуктів. В обох випадках компонент має одну і ту ж хімічну структуру і властивості. В органічній косметиці його не дозволяють використовувати, але sodium coco sulfate – очищаючий інгредієнт (ПАР) з пальми, можна. ВІн містить у своєму складі sls та інші сульфати. І виходить шляхом хімічної реакції сульфатування кокосової олії. Хоча джерело й натуральне, але кінцевий продукт – не вихідна олія, а інша речовина.

За словами Ольги Петруніної "органік" у складі косметики, ніяк не робить її краще. Молекулярна косметика – такий же міф, як і косметика без хімії. Всі компоненти складаються з молекул, тому виділяти таку косметику в окрему категорію не має сенсу.

Часто взимку шкіра пересихає та лущиться. Саме тому її необхідно більше зволожити і наситити. Дуже часто при зимовому догляді за шкірою роблять помилки. Наприклад, багато хто мастить її дитячим кремом. Не варто так робити всім, тому що шкіра дорослої людини відрізняється від дитячої. У дитини інакше працюють сальні залозки, шкіра тонша. Косметику варто обирати за віком.

Зараз ви читаєте новину «Фахівчиня розвіяла міф про натуральну косметику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути