понеділок, 08 серпня 2016 13:34

Еволюція моди на брови: від Марлен Дітріх до Кари Делевінь
11

За минуле століття форма жіночих брів зазнала безліч змін - від намальованих ниточок до природних широких. Ще 10-15 років тому широкі брови були ознакою недоглянутої жінки.

Брови вважаються основою будь-якого б'юті-образу. Від їх форми залежить вираз обличчя, очей та загальна картина макіяжу. Моду на форму брів запроваджували голлівудські діви та поп-зірки.

1920-ті - намальовані брови

На початку ХХ-го століття в моді були дуже тонкі брови. Марлен Дітріх, просто голила свої брови та малювали нові - ідеально рівні ниточки.

Автор: cosmo.ru
 

1930-і - театральність

У 30-ті роки брови залишалися тонкими, як і десятиліття тому. Проте образ став більш "драматичним" - брови театрально вигнуті. Немов дівчина чогось постійно дивується. Еталоном краси була Грета Гарбо - саме ця актриса задала моду на таку форму.

Автор: cosmo.ru
 

1940-і - гострий кінчик

У 40-х роках жіночі брови стали трохи товщі, однак пані продовжували їх ретельно вискубувати. У тренді був загострений кінчик, який домальовували олівцем. Він міг доходити до самої скроні, як у Грейс Келлі.

Автор: cosmo.ru
 

1950-ті - стиль New Look

Модою правили дизайнер Крістіан Діор та стиль New Look. Для брів це теж була "золота доба": сексуально вигнуті, як у Мерилін Монро, або яскраві, як у Ліз Тейлор. Волоски було модно трохи піднімати нагору - це додавало образу грайливості.

Автор: cosmo.ru
 
Автор: cosmo.ru
 

1960-і - вигин півмісяцем

Класичний стиль 60-х - це брови Софі Лорен. Зовнішні кінчики стирчали вгору, роблячи погляд трохи "хижим" та зухвалим. Сама Софі приділяла бровам найпильнішу увагу, ретельно прорисовуючи їх олівцем.

Автор: cosmo.ru
 

1970-ті - культ природності

В епоху хіпі багато дівчат зовсім перестали вискубувати брови в гонитві за природністю. Форма відійшла на другий план. Головне - повне відчуття натуральності. Голлівудські зірки створювали ефект пишних брів за допомогою олівця та гелю.

Автор: cosmo.ru
 

1980-і - дуже широкі

У 80-х в моду увійшли суперширокі брови. Першопрохідцем стала Мадонна. Вона продемонструвала абсолютно не вищипані та злегка підфарбовані брови.

Автор: cosmo.ru
 

1990-ті - брови-галочки

Це важкий період для моди в цілому. Всі найневдаліші б'юті-образи зірок з'явилися саме тоді. Брови вищипувалися дуже тонко та з гострим куточком у вигляді галочки. Багатьом дівчатам така форма не підходила. Вона створювала агресивний погляд та візуально зменшувала очі.

Автор: cosmo.ru
 

2000-і та наші дні — цілковита природність

Для сучасних дівчат еталонами стали модель Кара Делевінь та Наталія Водянова. Культ природності повернувся, нагадуючи нам про моду 70-х та 80-х. Брови знову стали широкими, темними, з піднятими вгору волосками. Єдиної форми немає - вона підбирається під кожне обличчя індивідуально.

Автор: cosmo.ru
 
Автор: cosmo.ru
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити густі брови: ефективні домашні методи

Зараз ви читаєте новину «Еволюція моди на брови: від Марлен Дітріх до Кари Делевінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути