Кабачки - це корисний овоч для людей, які багато сидять на роботі.
Кабачок ефективно стимулює перистальтику кишечника завдяки його насиченості харчовими волокнами і водою, пояснює дієтологиня Світлана Фус.
Тому кабачки корисні для профілактики "ледачого" кишечника, запорів, за її словами.
Клітковина овочів покращує стан кишкової мікрофлори кишечника: вона служить харчуванням корисним бактеріям, сприяє зростанню їх популяції в травному тракті. Також вона пов'язує надлишки холестерину, виводячи їх з тіла природним шляхом. Тим самим зменшуються ризики атеросклерозу і утворення каменів в жовчному міхурі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які звички мають стрункі люди
Кабачки не відрізняються великою кількістю вітамінів і мінералів, стверджує дієтологиня. Однак до їх складу входять найважливіші для роботи організму та імунної системи аскорбінова і фолієва кислоти. Крім того, продукт насичений каротиноїдами – ці речовини дуже корисні для підтримки хорошого стану органів зору.
Ожина має багато вітамінів, але об'їдатися ягодою, особливо на голодний шлунок, не варто. Сезон на цю ягоду починається всередині літа, тому саме зараз вона найбільш доступна. Ожина, як чорниця і журавлина, багата антиоксидантами, які захищають організм від раку. Вона допомагає зміцнити нервову систему, протистояти стресам. Ягода насичена мінеральними речовинами, в ній є мідь, марганець, магній, калій, кальцій. Імунітет зміцніє, якщо їсти ягоду регулярно.
Коментарі