Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2011 17:33

Демодекоз розвивається при слабкому імунітеті

Демодекоз розвивається при слабкому імунітеті

Знайома місяць тому перенесла гормональний збій, після чого на обличчі з'явились прищі. Лікар- гінеколог прописала протизаплідні таблетки, але після них стало ще гірше. Тепер жінка переживає, щоб це не був демодекоз. Кажуть, що тоді обличчя стає червоним, від прищів залишаються шрами.

Лікар-дерматолог 28-річний Кузьма Хобзей зі столичного медичного центру "Інститут псоріазу та хронічних дерматозів" радить спершу зробити аналіз, чи кліщ демодекс дійсно є.

Перед тим три дні не вмивайтесь. В лабораторії зішкрябають лусточки шкіри з обличчя, вискубають вію і волосину з голови. Якщо діагноз демодекоз підтвердиться — не панікуйте. Цей кліщ живе на шкірі майже в кожної людини. Починає активно розмножуватися, коли пригнічується імунітет, змінюється склад шкірного сала, кислотність. Вилікувати демодекоз неважко. Призначаю мазі й курс антибіотиків. Необхідно лікувати й першопричину недуги. Рекомендую ще раз звернутись до гінеколога-ендокринолога.

Як правильно доглядати за шкірою?

Коли вмиваєтесь, в жодному разі не користуйтесь милом - воно сушить шкіру. Очищайте обличчя гелями чи пінкою. Для зволоження використовуйте засоби на основі води. Вони не роблять шкіру масною. Також наносьте на обличчя лікувальні мазі. Шкіра має очиститись через кілька місяців.

Чи можна із таким висипом ходити в солярій?

Засмага може приховати деякі дефекти, бо висип помітніший на білій шкірі, ніж на засмаглій. Проте у великих дозах ультрафіолет знижує місцевий імунітет, посилює запалення. Зловживання солярієм провокує старіння шкіри, пігментацію та меланому - рак шкіри.

Зараз ви читаєте новину «Демодекоз розвивається при слабкому імунітеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути