середа, 03 квітня 2024 23:45

Чотири продукти, які старять обличчя
5

  Існує чотири основних типи старіння шкіри, кожен з яких - це наслідок неправильної дієти і непомірного вживання їжі.
Існує чотири основних типи старіння шкіри, кожен з яких - це наслідок неправильної дієти і непомірного вживання їжі.

Шкіра кожної людини - дзеркало її харчових звичок: все, що ми їмо, і тим більше, все, чим зловживаємо, одразу залишить свій слід на нашому обличчі. Визначити від яких продуктів краще відмовитися і звідки у вас зморшки під очима, допоможе лікар-натуропат з Лондона Нігма Таліб.

Ось уже більше десяти років Нігма Таліб досліджує проблеми старіння шкіри: як і чому з'являються зморшки, чому в одних раніше старіють очі, а в інших лоб, чому хтось ніяк не може позбутися пігментних плям на підборідді, а хтось бореться з безпричинним висипом на щоках. Проаналізувавши сотні випадків, дерматолог виявила чотири основні типи старіння шкіри. Кожен з випадків - це наслідок неправильної дієти і непомірного вживання їжі. "Будь-які проблеми з травленням викликають цілий ряд хімічних і гормональних змін, які прискорюють процес старіння внутрішньо і зовні, а результати швидше за все проявляються на обличчі", - стверджує Таліб.

Існує чотири категорії продуктів харчування, які завдають особливої шкоди організму: які містять глютен, молочні, цукор і алкоголь. Кожен з них може трохи більше або трохи менше впливати на вашу зовнішність. Особливо, якщо ви любите зловживати цією четвіркою, яку Нігма називає "стресовою групою".

Реакція кожної людини на ту чи іншу групу може бути різною: чиясь шкіра сильніше схильна до реакції на молоко, чиясь більше страждає від алкоголю. Для спрощення діагностики Таліб дає наочні і зрозумілі інструкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі ТОП-6 міфів про схуднення

Винне обличчя

 

Симптоми:

Виражені зморшки в куточках очей і на переніссі

Глибокі носогубні складки

Звисають щоки і нечіткий овал обличчя

Розширені пори

Почервоніння на щоках

Судинні сіточки

Зневоднена шкіра

Подібні симптоми є у жінок, які не проти перехилити келих вина ввечері після роботи. Втім, тут доречно говорити і про інші різновиди алкоголю, бо ефект схожий.

Головна проблема напоїв з градусом - вони зневоднюють шкіру,а це найкоротший шлях до старіння. Суха шкіра схильна до сильного утворення зморшок і заломів. Алкоголь і цукор в ньому також руйнують колаген, який відповідає за красу і пружність шкіри. Через зловживання подібними напоями шкіра стає нерівною, з розширеними порами, сірим відтінком, а повіки починають обвисати. Алкоголь також провокує утворення запальних процесів, яким властиві почервоніння, дрібна червона висипка по обличчю і судинниа сіточка, в першу чергу з'являється на щоках і носі.

Що робити. В першу чергу припинити вживати алкоголь. Тестовий період - три тижні, за який ваш організм очиститься від згубних токсинів і нормалізує свою роботу. Після вам дозволяється включити алкоголь в свій раціон, але з деякими застереженнями: вибирайте алкоголь з мінімальним вмістом цукру, ніколи не пийте два дні поспіль, в тижні повинно бути як мінімум 4, але краще 5 днів без алкоголю, а також не забувайте пити якомога більше чистої води.

Глютенове обличчя

 

Симптоми:

Почервоніння на щоках

Опухле обличчя

Пігментні плями на нижній частині обличчя

На целіакію (непереносимість глютену) страждають насправді мало хто, але ось чутливість до клейковини в тій чи іншій мірі дійсно розвинена у більшості. Глютен відповідає за виникнення пігментних плям, особливо на підборідді, провокує розвиток розацеа, а також призводить до набрякання обличчя, особливо в області щік.

Що робити. Знизити кількість продуктів, що містять глютен, пити якомога більше води і налягати на клітковину.

Цукрове обличчя

 

Симптоми:

Висипання по всьому обличчі

Поздовжні зморшки на лобі

Синці під очима

Тьмяний колір шкіри

Тонка і крихка шкіра із заломами

Ще один серйозний ворог молодості - цукор. Не тільки звичний білий в кристалах, а й той, що у випічці, цукерках, а також хлібі та рисі. Рафіновані продукти, багаті на швидкі вуглеводи - найшвидший ліфт на поверх старості. Глюкоза приєднується до колагену і перетворює податливі колагенові волокна на жорсткі згустки. Як наслідок відвисання шкіри, поява глибоких зморшок.

До всього іншого солодке сильно впливає на травлення і процес розподілу жиру в організмі, що призводить до появи дрібного висипу по всьому обличчю, гнійним запаленням і округлення овалу обличчя з тенденцією до опливання.

Що робити. Припинити їсти цукор. Спочатку зменшити споживання удвічі, потім ще удвічі і так до тих пір, поки він і зовсім не зникне з вашого раціону. Далі, витримавши невелику "безцукрову паузу" ви можете включати "солодкі" продукти в раціон, але з великою обережністю і вкрай дозуючи порції.

Молочне обличчя

 

Симптоми:

Набряклі повіки

Мішки і темні кола під очима

Висипання і запалення на підборідді

Дрібні прищики по всьому обличчю

Молоко і справді вкрай суперечливий продукт, його лають також часто, як і хвалять. Одні стверджують, що воно повно гормонів і взагалі дорослій людині не варто пити молоко, яке призначене природою для малюків, та ще й іншого виду, інші ратують за кальцій в білому золоті. Лактоза - один з найбільш яскравих і популярних харчових алергенів. Особливо ефект від зловживання продуктами, що містять молоко, стає помітним з віком, коли ми все більше втрачаємо здатність до перетравлювання лактози. Крім того, молочні продукти впливають і на наш гормональний фон, викликаючи різні шкірні захворювання.

Що робити. Відмовитися від молоковмісних продуктів, в тому числі йогуртів, сиру, і різних соусів. Для початку вам потрібно зробити тритижневу перерву, щоб очистити організм, а також побачити перший ефект. Потім, також краще обмежити споживання подібних продуктів, але все ж зрідка можна себе балувати чимось особливо улюбленим.

Набряклість тканин обличчя, його "обвисання" і нездоровий сірий колір завжди свідчать про порушення кровообігу. Для того щоб шкіра довго залишалася пружною і молодою, необхідно, щоб кров в тілі могла циркулювати вільно, не зустрічаючи на шляху ніяких перешкод. Чому найчастіше набряки на обличчі помітні саме після сну? Все просто: коли ми перебуваємо в горизонтальному положенні, природний відтік рідини від голови ускладнюється, бо голова і тіло знаходяться горизонтально, на одному рівні. А якщо у людини не все в порядку з кровопостачанням, то ситуація вранці посилюється ще більше. Іноді набрякле обличчя - це наслідок захворювання нирок або ендокринної системи.

Зараз ви читаєте новину «Чотири продукти, які старять обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути