четвер, 18 квітня 2019 01:45

Чому варто користуватися міцелярною водою

Міцелярна вода - це м'який очищуючий засіб, краще, що з'явилося в б'юті-індустрії за останні роки. Однак, незважаючи на популярність "міцеляркі", не всі до кінця розуміють, що це таке і як нею потрібно користуватися.

Що таке міцелярна вода?

 

Міцелярна вода - це м'який очищуючий засіб, що розчиняє макіяж і забруднення шкіри, зберігаючи баланс гідроліпідної оболонки, і не вимагає змивання. Вона не сушить шкіру і не дратує слізні залози, а значить, підходить для будь-якого типу шкіри, а також для зняття макіяжу з очей. У складі міцелярної води ви не знайдете ні спирту, ні мила, як правило, в ній також не містяться парабени, силікони і ароматизатори. Зате виробники часто додають допоміжні компоненти. Наприклад, екстракти квітів, які багаті на фітофеноли, що пом'якшують шкіру і знімають подразнення. Або ж різні мінерали, в яких міститься цинк, що зменшує секрецію шкірного сала.

Як працює міцелярна вода?

Активний компонент міцелярної води - міцели - це мікроскопічні з'єднання, які утворюють поверхнево-активні речовини (ПАР) при певній концентрації у воді.

Міцели володіють декількома цікавими властивостями:

ослаблення дії подразнюючих компонентів очищувальних засобів;

деактивация шкідливих хімічних речовин;

"зв'язування" і видалення найдрібніших частинок жиру.

Чому в якості засобу для очищення варто вибрати саме міцелярну воду?

 

Унікальність міцелярної води в тому, що вона забезпечує ефективне і дбайливе очищення. Вся справа в тому, що міцели діють як магніт, притягуючи частинки макіяжу і жиру, які після цього легко можна видалити ватним диском. При цьому ліпідні структури шкіри не руйнуються, а тому після застосування міцелярної води на шкірі не залишається відчуття дискомфорту і сухості.

Важливо відзначити, що міцелярна вода діє комплексно, вирішуючи одразу кілька завдань:

очищення обличчя, включаючи ніжну шкіру навколо очей;

зняття макіяжу;

тонізує шкіру.

Але важливо розуміти, що міцелярна вода добре підійде для щоденного очищення і тонізації шкіри обличчя, однак для глибокого очищення або зняття, наприклад, водостійкого макіяжу краще використовувати інші, спеціалізовані засоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за шкірою навколо очей

Чи потрібно змивати міцелярну воду?

Якщо ви використовуєте міцелярну воду для щоденного очищення і надання шкірі тонусу, то змивати її не обов'язково. У складі засобу немає лугу (який міститься в деяких інших очищувальних засобах), а тому він не викликає сухості і роздратування.

 

Однак після процедури демакіяжу міцелярною водою, потрібно обов'язково додатково вмитися. При змиванні косметики завдання міцелярної води - емульгувати і прибрати макіяж. Міцели пов'язують дрібні частинки жиру, полегшуючи процедуру зняття косметики, але потім потрібно акуратно видалити залишки макіяжу намоченим ватним диском або водою. В іншому випадку дрібні частинки бруду в комбінації з міцелами можуть спровокувати виникнення акне.

Як підібрати міцелярну воду?

Міцелярна вода найкраще підходить людям з нормальною або чутливою шкірою обличчя. Якщо ж ваша шкіра схильна до жирності, то міцелярна вода буде лише першим етапом повноцінного очищення.

У кожного виробника в складі присутні міцели, однак формули засобів відрізняються, тому при виборі міцелярної води найкраще орієнтуватися на перевірені марки, яким ви довіряєте.

Сьогодні дерматологи згодні в одному: вмиватися потрібно в міру необхідності: після кожного тренування; після авіаперельоту; якщо у вас жирна шкіра - вранці і ввечері; якщо суха і чутлива - тільки перед сном. Головне не зловживати навіть делікатними очищувальними препаратами. Ідеальний обсяг - не більш монети. І ніякої гарячої води, тільки тепла.

Зараз ви читаєте новину «Чому варто користуватися міцелярною водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути