понеділок, 22 березня 2021 17:38

Чого не варто робити під час вмивання: 3 найбільш розповсюджені помилки

Чого не варто робити під час вмивання: 3 найбільш розповсюджені помилки
Витирати шкіру обличчя треба одноразовими паперовими рушниками. Фото: unsplash

Щоб шкіра була сяючою та здоровою, недостатньо використовувати пінки, ексфоліанти (засоби для відлущення та очищення шкіри) та масажери для обличчя.

Краще не використовувати спонж для вмивання. Їх неможливо повністю продезінфікувати. Тож бактерії і бруд, які залишаться всередині спонжа, потраплять на шкіру і в пори. Через це виникатимуть почервоніння, запалення та акне, пише ELLE.

Витирати шкіру обличчя треба одноразовими паперовими рушниками. У вологому середовищі на рушниках швидко розмножуються бактерії. Краще обрати щільні, м'які та безбарвні паперові рушники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно застосовувати засоби для волосся

Після того як прийняли душ, варто вмитися. Компоненти, які є в складі шампунів і гелів для душу, можуть бути небезпечними для шкіри обличчя. Після миття голови треба вмиватися, щоб очистити обличчя від залишків шампуню. Також слідкуйте за тим, щоб струм води не потрапляв на обличчя довгий час у душі. Це пересушує шкіру та позбавляє її захисного бар'єру.

Умивання потребує делікатного підходу. Навіть неправильна температура води під час такої процедури може стати причиною появи подразнення й акне. Перед умиванням завжди треба видаляти макіяж. Ще до використання засобу для очищення обличчя бажано протерти шкіру вологими серветками або ватним диском, змоченим декількома краплями лосьйону.

Зараз ви читаєте новину «Чого не варто робити під час вмивання: 3 найбільш розповсюджені помилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути