Наука довела, що насіння чіа сприяє схудненню, але це не весь позитив, який може принести продукт.
Також він посилює метаболізм, пише neboley.com.ua.
Фахівці з США довели той факт, що завдяки пришвидшенню метаболізму, в організмі спалюються калорії. Також насіння чіа керує холестерином. Підвищений уміст жирних кислот Омега-3 допомагає знизити рівень холестерину, що зменшує небезпеку коронарних хвороб серця.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти на сніданок, щоб не було проблем із серцем
Продукт знижує рівень цукру в крові також завдяки Омега-3, яка вкрай важлива для зменшення показників глюкози або цукру в крові. Ще лікує від закрепів, оскільки добре впливає на рухливість кишечника й на поліпшення травних процесів, бо містить нерозчинні волокна.
Насіння чіа зміцнює кістки, бо багате кальцієм і марганцем.
Завдяки цьому продукту також знижується ризик раку молочної залози. Насіння - відмінне джерело альфа-лінолевої кислоти, яка захищає від пухлин молочних залоз. Кислота сприяє пригніченню росту злоякісних новоутворень.
Один із популярних сухофруктів, що роблять із винограду, це - родзинки. Найчастіше їх додають у каші, випічку, йогурти й це корисно для організму. У родзинках міститься клітковина, вітаміни й мінерали. Дієтологи рекомендують їсти їх помірно. Тоді родзинки сприятимуть травленню, підвищуватимуть рівень заліза й підтримуватимуть міцність кісток. Вони мають значно більшу користь, ніж цукор, тому що в сушеному винограді залишається 80% вітамінів, 850 мг калію та 3 мг заліза на 100 г продукту.
Коментарі