Ексклюзиви
вівторок, 11 травня 2021 10:43

Що роблять із організмом родзинки в щоденному раціоні

Що роблять із організмом родзинки в щоденному раціоні
У родзинках міститься клітковина, вітаміни та мінерали. Фото: pixabay

Один із популярних сухофруктів, що роблять із винограду, це - родзинки.

Найчастіше їх додають у каші, випічку, йогурти й це корисно для організму, пишуть 24 Новини.

У родзинках міститься клітковина, вітаміни та мінерали. Дієтологи рекомендують їсти їх у міру. Тоді родзинки сприятимуть травленню, підвищувати рівень заліза та підтримувати міцність кісток. Вони мають значно більшу користь, ніж цукор, тому що в сушеному винограді залишається 80% вітамінів, 850 мг калію та 3 мг заліза на 100 г продукту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці розповіли правду про калорійність їжі

Якщо регулярно їсти родзинки, то покращиться травлення та не виникатиме закрепів. Адже 1/4 склянки сухофрукту містить майже 2 г клітковини, що становить приблизно 7% денної норми. Також знизиться ризик анемії, яка спричиняє втому та слабкість.

Також, якщо їсти родзинки, то зросте енергія, тому що вони містять досить багато цукру, навіть невелика жменя допомагає підвищити енергію перед важким робочим днем чи тренуванням.

Ризиків захворювань серця при цьому поменшає. Родзинки містять фітонутрієнти, які виводять вільні радикали з крові, запобігаючи ушкодженню клітин та загостренню хвороб серця.

Водночас є група людей, яким не треба вживати родзинки. Серед них хворі з діабетом другого типу. Високий рівень цукру в родзинках збільшує ризик гіперглікемії – стану, при якому рівень глюкози в крові підвищується понад норму. Якщо його не лікувати, це може призвести до серйозних ускладнень.

Деякі продукти можуть негативно вплинути на шкіру. Надзвичайно важливо аналізувати раціон, щоб не було вугрів, висипів, сухості й інших неприємностей. Не слід зловживати цукром, фастфудом, трансжирами. Окрім цього, ще однією забороною є алкогольні напої. Вони порушують гормональний баланс, через що можуть з'явитися прищі. Крім того, спиртне послаблює імунну систему, вбиваючи корисні кишкові бактерії. Також алкоголь зневоднює шкіру, тому на ранок обличчя виглядає опухлим.



Зараз ви читаєте новину «Що роблять із організмом родзинки в щоденному раціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути