неділя, 23 травня 2021 23:46

Бути жайворонком: чому важливо прокидатися раніше

Бути жайворонком: чому важливо прокидатися раніше
Фахівці з Австралії виявили, що жайворонки менше страждають ожирінням, ніж сови, котрі менше займаються фізичною активністю. Фото: pixabay

Зазвичай існує два типи людей - ті, хто прокидається рано і ті, хто довго спить. Кожен має переваги та недоліки.

Науковці стверджують, що жайворонки мають більше шансів стати успішними і задоволеними життям, тому що починають свій день раніше, пише change.ua

Завдяки ранньому пробудженню підвищуються шанси на успіх. Це пояснюється тим, що у сов проста синхронізація з "класичним" офісним працівником. У жайворонків такої проблеми немає, що і робить їх більш успішними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варіанти найкорисніших перекусів увечері

Зміцнюється здоров'я, тому що ранній підйом дозволяє налаштуватися на день не поспішаючи. У жайворонків найчастіше залишається час на зарядку, сніданок і інші справи, які вони встигають зробити до початку активної частини доби, що покращує самопочуття.

У жайворонків рідко проявляється прокрастинація. Адже в ранкові години людина більш продуктивна. Якщо налаштуватися на активність, то ніяка прокрастинація не зупинить. Ранкова продуктивність дає поштовх, який не вщухає до самого вечора.

Фахівці з Австралії виявили, що жайворонки менше страждають ожирінням, ніж сови, котрі менше займаються фізичною активністю, тому що часу на це залишається менше, ніж у жайворонків. Сови набагато менше займаються спортом і більше сидять за комп'ютером або за переглядом телевізора.

Також люди, які рано встають, більш задоволені життям, ніж ті, хто встає пізно.

Варіантів подушок для спання є безліч: ортопедичні, пухові, синтепонові, чи наповнені пір'ям. Але все одно жодна з них не гарантує того, що можна краще виспатись. Експеримент показав, що буде, якщо спати без подушки. Перш за все, коли людина прокидається, то не відчуває болю в спині та шиї.

Зараз ви читаєте новину «Бути жайворонком: чому важливо прокидатися раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути