понеділок, 12 листопада 2012 12:10

Біоламінування взимку захищатиме волосся від перемерзання
6

Фото: Фото надані Андрієм Якобчуком

Ламінування робить волосся блискучим і дозволяє стилісту підібрати для клієнта найбільш вдалий відтінок кольору. У цьому переконаний стиліст-перукар Андрій Якобчук.

"Процедура ламінування робить волосся  гладеньким. Фактично це запечатування волосся у найтоншу плівку з натуральної целюлози - речовини, яка за своїм складом нагадує сік із стебел кульбаб. Крім того, до складу препарату входить протеїн. Саме він надає волоссю еластичності і блиску, оберігає від механічних пошкоджень і несприятливого впливу навколишнього середовища".

Плівкова оболонка ніби запаює нерівності і пошкоджені ділянки волосся, його поверхня стає гладкою і блискучою. Особливо це актуально для сухого, ослабленого і травмованого волосся з посіченими кінчиками. За рахунок додаткового шару кожна волосина потовщується приблизно на 10 відсотків. Відповідно загальний обсяг волосся теж збільшується. Зачіска стає пишнішою. Тому ця процедура дуже популярна для жінок з тонким волоссям, або виснаженим від завивок і фарбування".

За порадою перукаря, ламінувати волосся корисно після того, як ви пофарбували його.

"Целюлозна плівка запобігатиме вимиванню фарби, якщо волосся було попередньо пофарбоване. Більшість барвників для волосся - недовговічні, тому яскравий колір тьмяніє після кожного миття. Завдяки біоламінуванню відтінок на волоссі тримається значно довше, оскільки спершу змивається біоламінат і лише потім поступово починає змиватися фарба".

Для процедури у перукарнях і салонах краси використовують прозорий та кольоровий біоламінат.

"Налічується понад 20 різноманітних кольорових відтінків біоламінату, - розказує Андрій. - Майстри використовують його для креативного тонування волосся. У палітрі кольорів біоламіната присутні каштанові, шоколадні, золотисті, бежеві, руді і карамельні відтінки. Така різноманітність дозволяє поєднувати в одній процедурі фарбування волосся і відновлювальний догляд".

Біоламінування більшість жінок роблять у холодну пору року. Особливо популярна процедура наприкінці осені та взимку.

"Біоламінування захищатиме волосся від перемерзання взимку. У деяких салонах краси біоламінування поєднують з біоукладкою і завивкою. Завдяки процедурам волоссю надається об'єм і фіксується певна форма, при цьому його життєздатність і природний вигляд зберігаються".

Киянка Валерія Юфімчук робить ламінування вдома щомісяця.

"Раз на місяць після миття голови я наношу на вогке волосся маску з желатину. Купую швидкорозчинний. Столову ложку желатину розводжу з трьома столовими ложками гарячої води і чайною ложкою шампуню. Все це розмішую і наношу на волосся. Голову обмотую плівкою і рушником. Зверху рушник можна трохи прогріти феном. Через 15 хвилин маску змиваю теплою водою. Бальзамів та інших масок після цієї не наношу. Частіше ніж раз на місяць процедуру робити не раджу", - каже Валерія.

 

Зараз ви читаєте новину «Біоламінування взимку захищатиме волосся від перемерзання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути