Ексклюзиви
вівторок, 02 березня 2021 16:05

Які корисні звички допоможуть краще спати

Які корисні звички допоможуть краще спати
Деякі корисні звички зроблять сон якіснішим. Фото: pixabay

Запорукою здоров'я є сон, харчування та фізична активність.

Проблеми зі сном позбавляють сили та мотивації і впливають на якість життя, пише Liga.net.

За словами Абхінава Сінгха, доктора медичних наук та директора Центру сну в Індіані, а також Марішка К. Брауна, директора Національного центру з розладів сну, існують корисні звички, які можуть покращити якість сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко вкладати дитину спати - розробили розпорядок сну

Відтак, перед засинанням варто зробити кілька підготовчих прийомів. Один з них - теплий душ за годину до сну, який ще й покращить його якість загалом. Також фахівці рекомендують почитати, перш ніж лягати спати, краще якщо це буде паперова книжка. Усі справи чи хвилювання, заплановані на наступний день, перед сном треба виписати на папір. Зменшити стрес допоможе медитація. А всі ці кроки загалом допоможуть розслабитись і підготувати мозок до сну.

Також треба звернути увагу на те, у якому стані кімната, у якій збираєтесь спати. Вона має бути охолоджена до температури між +15°С та +20°С. Аби уникнути інших звуків, які можуть завадити сну, варто використовувати вушні затички. Треба також щільно закрити штори, аби світло не проникло через вікно.

Телефон фахівці радять відкласти якомога подалі. Випромінювання синього світла від електронних пристроїв псує ваш синтез мелатоніну. Це призводить до порушення сну.

"Принаймні за 2 години до того, як залізти в ліжко, вам слід подумати про те, щоб відмовитися від будь-якої взаємодії з екраном", – говорить доктор Сінгх.

Розклад сну і прокидання також важливий елемент. Щоб краще спати, треба вибрати час пробудження і дотримуватись його.

Спробуйте встановити графік сну, якого можна дотримуватися як у робочі, так і у вихідні дні. А також відрахуйте 7-8 год., щоб визначити, коли вам слід лягати спати.

Іноді вдень буває багато справ і люди не встигають висипатись. Це може спричинити поганий вигляд шкіри та відчуття загалом. Аби запобігти цьому, варто знаходити місця і можливості для додаткового сну. Одним з таких місць є гамак. Але на практиці він може здатися незручним. Також для нього має бути гарна погода.

Зараз ви читаєте новину «Які корисні звички допоможуть краще спати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути