неділя, 08 вересня 2019 19:31

Як зробити вії густіше і довше - 10 способів
6

  Щоб вії були густі і довгі, за ними потрібно правильно доглядати - живити оліями і робити різні процедури.
Щоб вії були густі і довгі, за ними потрібно правильно доглядати - живити оліями і робити різні процедури.

Вії створюють красу нашого погляду, але ми не звикли піклуватися про них. Регулярно купуючи засоби для зміцнення волосся, ми забуваємо, що волоски на наших повіках мають точно таку ж будову.

Щоб зробити вії довшими і густішими, важливо не тільки використовувати спеціальні засоби для їх зросту, але і правильно доглядати за ними. Є кілька методик збільшення довжини і об'єму вій, що дозволяють не вдаватися до їх нарощення.

Відвідайте дерматолога

Звернутися до дерматолога особливо важливо, якщо ви відчуваєте, що вії ростуть повільно або помічаєте, що почалося рясне випадання. Все, що порушує зростання іншого волосся, може також порушити зростання вій: це і неправильне харчування, і сильний стрес, гормональні коливання. Останнім часом з'явилася нова причина "гальмування" ─ регулярне використання накладних вій. Доведено, що воно може викликати так звану "тракційну алопецію" (випадання волосся, яке носить травматичний характер), схожу на ту, що відбувається на голові через занадто тугі косички.

Очищайте вії

 

Одна з головних умов красивих вій – це правильна гігієна повік. Безліч різних чинників можуть вплинути на розвиток інфекцій або викликати нарости на віях, які потенційно можуть привести до втрати волосся. Тому підтримання чистоти допоможе уникнути подібної проблеми. Не варто терти очі на всі боки під час вечірнього вмивання. Змочіть ватні диски двофазною рідиною або олією, прикладіть їх на кілька секунд до очей і тільки потім видаляйте туш і тіні плавними рухами. Так ви збережете вії і уникнете зайвих зморшок.

Кожну ніч живіть вії олією

Ви можете наносити нефільтровані олії холодного віджиму. Олія абрикосових кісточок, наприклад. Візьміть тонку паличку, опустіть її в пляшечку і потім точково нанесіть засіб точно по лінії зростання. З одного боку це зволоження, а з іншого – можливість досягти більшої довжини. Абрикосова олія містить рицинолеву кислоту і незамінні жирні кислоти, які покращують кровообіг і стимулюють процеси росту. Але особливо часто для зміцнення вій і брів фахівці рекомендують олію з листя усьми, яка багата на алкалоїди, флавоноїди та вітаміни, що живлять волосяні фолікули.

 

Використовуйте сироватку для росту вій

Цикл життя вій досить тривалий: від 30 до 60 днів. І якщо вії пошкоджені або пересушені, вони можуть випасти передчасно. Щоб цього не сталося, їм потрібна підтримка у вигляді косметичної сироватки.

Приймайте біотин, вітамін групи В

Біотин сприяє зміцненню волосся, поліпшення стану шкіри і нігтів. Але спочатку потрібно порадитися з дерматологом, щоб він підібрав правильне дозування.

Підкручуйте вії перед тим, як наносити туш

 

Якщо ви спочатку використовуєте туш, і тільки потім підкручуєте вії, то зростає ризик непередбачуваних "поломок і пошкоджень". До речі, теж саме відбувається, коли ви забули зняти макіяж і вранці намагаєтеся додати віям вигин. Це дуже небезпечна практика. Підкручуйте вії тільки поки вони чисті, і на них немає туші.

Вибирайте туш із зволожуючими компонентами

Серед кращих "зволожувачів" можна назвати пантенол і бджолиний віск. Вони діють глибоко і довго.

Міняйте туш кожні три місяці

Постарайтеся це робити, тому що дуже важливо користуватися засобом, чистим від бактерій. Кожен раз, виймаючи щіточку з тюбика, ви відкриваєте доступ повітрю туди, де його не має бути. По-перше, це сушить туш, по-друге, сприяє поширенню бактерій. Тому три місяці активного (а це значить, практично щоденного використання), можуть з'являтися грудочки, а в гіршому випадку – носії інфекції.

 

Не спіть обличчям вниз

Неважливо натуральні або нарощені у вас вії – варто уткнутися носом в подушку, і механічних ушкоджень не уникнути. Намагайтеся відпочивати на боці або на спині, щоб уникати зайвого тертя.

Розчісуйте вії

Як і волосся на голові, вії потрібно ретельно розчісувати маленькою круглою щіткою (бажано два рази на день). Ретельно розділені, а не зібрані в злиплі пучки, вони виглядають набагато краще і ростуть в одному напрямку, а не як попало.

Багато дівчат бояться завивати вії, а раптом вони повипадають і більше не відростуть. Це помилка. Сінді Кроуфорд користується керлером вже більше 30 років і може похвалитися одними з найдовших вій в модельному світі. Просто потрібно вибрати правильний завивач (керлер), який відповідає довжині і вигину ваших очей. І не тягніть, просто стискайте щипчики, а, розтиснувши, прибирайте їх від вій.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити вії густіше і довше - 10 способів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути