четвер, 01 грудня 2011 14:55

Як правильно долати стрес

Як правильно долати стрес

Столичний психолог 43-річна Марина Скрипниченко радить, як не нервуватися у кризових ситуаціях.

Якщо ви гніваєтеся і буквально вибухаєте негативними емоціями, подумайте про те, що вас сприйматимуть як неврівноваженого, як повного психа. Впевнена, ви б не хотіли справити про себе погане враження. Та й ви самі не спілкувалися б із людиною, яка не може себе контролювати.

Дає наступні поради:

У кризових ситуаціях навчіться мовчати. Образливі слова ще більше розізлять вас і опонента. З часом ви можете глибоко пожалкувати про сказане. Тому заспокойтесь і просто уникайте обмін жорстокими словами. І це зовсім не значить, що вам нічого сказати. Мовчання у більшості випадків справляє гарне враження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба їхати в поле і кричати, доки не набридне

Контролюйте своє дихання. Чим повільніше і глибше ви вдихаєте і видихаєте повітря, тим швидше досягнете душевної гармонії.

Дитина розбила дорогу вазу, ви посварилися з коханою людиною, на роботі неприємності. Звичайно ж, привід для стресу є. Але подумайте, чи згадаєте ви про цю ситуацію через рік, через 5 років? Звісно що ні. Тому чому б і зараз заспокоїтися і даремно витрачати нерви?

Якщо нервуєте, бо прийматимете участь у якомусь заході, вам допоможе план підготовки. Постарайтеся розпланувати все заздалегідь, врахуйте всі важливі деталі. Подумайте, як Ви діятимете, якщо щось піде не так. Це дасть упевненість, що все буде під контролем. Тим більше, складання плану не забере багато часу. Зате ви будете спокійні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хребет може боліти через стрес

Знайдіть для себе символ заспокоєння. Це може бути невеличкий, але дорогий для вас подарунок приємної людини або мушля, привезена із моря. Тримайте її у кишені. Як тільки виникне стресова ситуація, торкніться або стисніть цю річ у руці. Подумайте, як вам було добре на морі. Про кризову ситуацію намагайтеся не думати.

Будьте впевнені, що у вас достатньо сил для вирішення ситуації. Самооцінка для подолання проблем грає велику роль. Вам треба бути впевненими, що ви сильніші, ніж кризова ситуація. Вона вас ніколи не здолає і ви переможете.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно долати стрес ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути