Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2012 14:06

10 українців у 2011 році продали серце

10 українців у 2011 році продали серце

Щороку 2 тис. українців потребують нового серця, 2,5 тисяч чекають на нирку, 2 тисячі - на підшлункову залозу, 1,5 тис. - на печінку, 500-600 людей - на кістковий мозок. Такою статистикою з кореспондентом Gazeta.ua ділиться киянин Олександр. Він шукає донорів для хворих, співпрацює з кількома столичними клініками.

"Я не чорний трансплантолог. Я посередник. Мені перепадає 5-10 % від угоди. Я нікого не вбиваю. Люди йдуть на операцію добровільно. Але хворих рятую. Більшість з них ніколи не бачили мене вживу. Розмовляю по телефону. Підключив функцію, аби мій номер не висвідчувався".

За словами Олександра, торік 10 українців продали своє серце.

"Серед них восьмеро були онкохворі важкої стадії. У когось рак кишківника, у когось — мозку. Жити лишалося кілька місяців. У таких пацієнтів тільки серце, іноді ще легені  залишаються здоровими. Печінку і почки вгробили хімії і ліки".

Пропозицій з продажу органів побільшало після кризи 2008-го.

"Повалили молоді люди, які не можуть повернути кредити в банк. Віддаю перевагу молодим. Хоч зараз серед них більше хворих, ніж серед 50-річних. Нормальний вік для донора — 30-40 років".

За серце донору пропонують 200-250 тис. Разом з серцем часто пересаджують легені, якщо вони здорові. Їхня вартість — 50-100 тис. Гроші отримують родичі донора.

Матеріал про теперешні ціни на органи і способи їхньої купівлі-продажу читайте у журналі "Країна" - № 110 від 23 лютого.

Зараз ви читаєте новину «10 українців у 2011 році продали серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути