Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2018 13:31

З'ясували, скільки заробляє виробник на проданому авто

З'ясували, скільки заробляє виробник на проданому авто
Люксові автомобільні бренди зазнають збитків від продажу машин. Фото: Avtodream.org

Люксові автомобільні бренди зазнають збитків від продажу машин.

Дослідження провів німецький професор економіки Фердінанд Дуденхоффер, передає Börse-Express.

"Деякі люксові бренди не лише не заробляють, а ще й втрачають на продажі своїх авто. Кожен проданий автомобіль Bentley приносить фірмі збитки у розмірі 17 тисяч євро. Така ситуація обумовлена величезними інвестиціями британської марки у розробку гібридних та електричних автомобілів. Невтішні результати показала й Tesla: компанія, котру Ілон Маск зараз хоче привласнити, втрачає по 11 тисяч євро на кожному проданому автомобілі", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні продають китайський електромобіль-новинку

Крім того, британський концерн Jaguar Land Rover, на кожній проданій машині заробляє близько € 800. Значно краще справи виглядають у Maserati - € 5 тис., Audi, BMW, Mercedes-Benz - € 9 тис. Porsche став лідером серед німецьких марок з чистим прибутком у € 17 тис. з кожної автівки. Абсолютне ж лідерство у рейтингу здобула компанія Ferrari, що отримує близько € 70 тис. прибутку з кожного суперкара.

У свою чергу, експерти назвали Tesla Model 3 найвигіднішим у виробництві електромобілем. Він приносить виробникові більше 30% чистого прибутку. На початку липня автовиробник Tesla нарешті досяг цільових показників у виробництві нової моделі Model 3 і став випускати 5 тис. авто в тиждень.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, скільки заробляє виробник на проданому авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути