Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2020 13:18

Заввишки півметра і база Mini - англійці зробили найнижче авто в історії

Заввишки півметра і база Mini - англійці зробили найнижче авто в історії
Lowdown Mini з кліренсом 2,5 см. Фото: Фото drive2.ru

2002 року в Англії показали найнижчий автомобіль у світі Lowdown Mini. Його висота – 60 см. Це на метр нижче, ніж у більшості легкових автомобілів. Це авто увійшло в Книгу рекордів Гіннеса як найнижче в історії.

Легковик зробили на базі малолітражки Mini. Проте платформу подовжили й установили інший двигун із коробкою передач. Кузов також довелося робити ледь не з нуля.

Придумав це авто англійський винахідник Адріан Белі. Працював над машиною чотири роки. Його метою було створення швидкого й економічного автомобіля. А цього можна було досягнути, зменшивши коефіцієнти опору повітрю.

Зовні машина мала не схожий на інші легковики вигляд. Її лінія даху досягала середини дверцят звичайного легковика. Лінія капота була настільки опущеною, що крила винахідник зробив вищими за капот. Лобове скло встановив вузьке й довге – як на військових броньовиках.

Через низьку посадку дверцята англієць навіть не планував встановлювати. Водій сідає в машину через люк у дахові. Цікаво, що кліренс машини – 2,5 см. Це на 13 см нижче, ніж у більшості автомобілів.

Двигун у авто встановлено в задній частині кузова. Це 8-циліндровий бензиновий 3,5-літровий силовий агрегат. Він розганяє авто до 250 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Має гарячий характер і трициліндровий двигун - як їде Ford Focus ST-Line

У квітні 1971 року почали випуск перших "Жигулів". Новий радянський легковик стали робити на Волзькому автомобільному заводі у російському місті Тольятті. Першою моделлю став седан ВАЗ-2101 під назвою "Жигулі". Таку назву має частина приволзької височини в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Заввишки півметра і база Mini - англійці зробили найнижче авто в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути