Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2014 18:11

Volkswagen показав водневий універсал Golf

Компанія Volkswagen представила в Лос-Анджелесі свій концепт автомобіля з паливними комірками - Golf HyMotion в кузові універсал. Це перший водневий автомобіль марки, побудований на модульній платформі MQB.

Двигун новинка отримала від електромобіля e-Golf. Однак електромотор при цьому був грунтовно допрацьований - в той час як повністю електричний хетчбек розвиває 115 к. с., у універсала HyMotion показник потужність збільшено до 135 к. с. Електроенергію для нього виробляють як паливні елементи, так і пристрій рекуперації при гальмуванні, який передає електрику комплекту літій-іонних батарей.

За словами розробників VW, енергія від літієвих батарей в автомобілі використовується при інтенсивному прискоренні і на стартовому етапі роботи паливних комірок. Завдяки такій взаємодопозі, універсал розганяється з місця до "сотні" за 10 секунд.

Водень зберігається в чотирьох захищених баках, розташованих в нижній частині автомобіля в районі багажного відсіку. Їх ємності достатньо для того, щоб Golf міг проїхати на одній заправці близько 500 кілометрів. Час заправки приблизно такий ж як у водневих Toyota Mirai і Honda FCV - близько 3 хвилин.
При цьому в Volkswagen підкреслили, що на відміну від багатьох своїх конкурентів, вони застосовують альтернативні силові агрегати не на футуристичних концепт-карах, які несхожі на звичайні машини, а в серійних моделях, що добре зарекомендували себе на ринку. В якості прикладів наводиться вже згаданий електричний e-Golf, а також плагін-гібридний Golf GTE.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Volkswagen показав водневий універсал Golf». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути