Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2013 09:46

Volkswagen показав свій найшвидший кабріолет
5

Фото: Фото: volkswagen.com

У сімействі кабріолетів Volkswagen Golf з'явився найшвидший учасник. Німецький концерн представив перший в історії серійний кабріолет з індексом R, який отримав той же турбомотор, що і хетчбек Golf R проте позбувся повного приводу і став дещо повільнішим.

Втім, у інженерів Volkswagen є виправдання - вони боролися за зниження ваги кабріолета. Система складаного верху і підсилювачі жорсткості кузова і без того роблять автомобіль важчим, тому в VW було прийнято рішення відмовитися від системи повного приводу, який теж важить чимало. Компроміс привів до того, що кабріолет прискорюється до 100 км/год за 6,4 секунди, тоді як хетчбек робить те ж саме за 5,7 с.

До слова, потужність дволітрового турбомотора VW Golf R офіційно заявлена ??на рівні 255 кінських сил, тоді як кабріолет отримав на 10 к.с. більше. Асистує двигуну відкритої "ерки" шестиступінчаста DSG. У порівнянні із звичайним кабріолетом Golf версія R притиснута до землі на 25 мм щільніше, а інтер'єр складається з чотирьох індивідуальних посадкових місць. Екстер'єр же відрізняється розвиненим аеродинамічним обвісом і відповідними шильдиками.

Механізм відкидання тканинного верху виконує своє завдання за 9,5 секунд. Повернути дах на своє місце можна за 11 секунд на швидкості до 29 км/год. Замовлення на новинку європейські дилери VW почнуть приймати вже цієї весни за ціною від 43,325 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen показав свій найшвидший кабріолет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути