вівторок, 25 грудня 2012 14:08

Volkswagen побудував позашляховик "для Санта Клауса"
7

Фото: Фото: volkswagen.com

Volkswagen Snowareg побудували в шведському підрозділі концерну: позашляховик, призначений тепер для подорожей по цілині, набув гусениць замість коліс. Тиражувати проект розробники не планують, але в європейських ЗМІ його вже назвали черговим транспортом для Санта Клауса.

Для розробки Snowareg була використана дизельна модифікація позашляховика VW Touareg, оснащена 4,2-літровим V8. Такий двигун розвиває 340 кінських сил і 800 Нм крутного моменту, і стандартний позашляховик з цим мотором витрачає на прискорення до 100 км/год 5,8 секунди, максимально розганяючись до 242 км/год.

Зрозуміло, що з гусеницями американської компанії Mattracks замість коліс позашляховик виявляється істотно повільніше. За офіційними даними, максимальна швидкість пересування VW Snowareg сильно залежить від покриття, але не перевищує 64 км/год. Проте різко збільшилася прохідність позашляховика з лишком компенсує його скромну динаміку. Більш того, в шведському VW заявили, що готові засвідчити відмінну роботу нової ходової частини на будь-яких поверхнях.

Очікується, що побудований в єдиному екземплярі гусеничний позашляховик стане шоу-каром, який шведський підрозділ Volkswagen буде використовувати на різних публічних заходах.

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen побудував позашляховик "для Санта Клауса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути