Ексклюзиви
субота, 13 серпня 2011 16:03

Відсьогодні техогляд автомобілів є необов'язковим

Відсьогодні техогляд автомобілів є необов'язковим

Сьогодні набув чинності закон, що передбачає скасування обов'язкового техогляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів, повідомляє УНН.

Обов'язковому техконтролю не підлягають легкові автомобілі всіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім таксі та автомобілів, що використовуються з комерційною метою), мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби незалежно від терміну експлуатації.

Контролю також не підлягають легкові автомобілі, що використовуються з комерційною метою і вантажівки, незалежно від форми власності, вантажопідйомністю до 3,5 тонни і причепи до них з терміном експлуатації до 2 років.

Також скасовано необхідність мати при собі нотаріально завірене доручення на право керування автомобілем, а також вимогу для водіїв автомобілів, які здійснюють транспортні перевезення, про обов'язкову наявність дорожнього (маршрутного) листа та документів на вантаж, що перевозиться.

Водієві достатньо буде пред'явити посвідчення водія та реєстраційний документ на автомобіль.

Водії відтепер не зобов'язані на прохання співробітника правоохоронних органів пред'явити йому посвідчення або передавати на перевірку реєстраційний документ - достатньо буде тільки показувати його.

Нагадаємо, 8 липня президент Україна Віктор Янукович підписав закон, яким скасовується обов'язковий техогляд.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні техогляд автомобілів є необов'язковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути