Ексклюзиви
понеділок, 16 лютого 2015 12:54

В Україні скасували спецмито для гібридних автомобілів

В Україні скасували спецмито для гібридних автомобілів

Україна вирішила скасувати спеціальну ввізне мито для легкових автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння об'ємом від 1 до 2,2 л, оснащених гібридною силовою установкою (електродвигун з приводом на колеса автомобіля). Завдяки скасування спецмита, в Україні нові гібридні авто подешевшають на 4-8%.

Згідно з повідомленням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі опублікованим в газеті "Урядовий кур'єр", таке рішення МКМТ прийняла 12 лютого по результатами перегляду свого рішення від 28 квітня 2012 року, розглянувши інформацію Мінекономторгівлі та позицію вітчизняного виробника.

Комісія прийшла до висновку, що національні інтереси України вимагають незастосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну окремих марок легкових авто з гібридною силовою установкою.

Рішення набуває чинності з дня опублікування повідомлення.

Нагадаємо, 28 квітня 2012 МКМТ прийняла рішення, яке було оприлюднене тільки 14 березня 2013, про введення спецмита на ввезення легкових автомобілів з бензиновими двигунами незалежно від країни походження та імпорту в розмірі 6,46% - з двигунами 1-1, 5 л і 12,95% - для авто з двигунами 1,5-2,2 л.

За оцінкою експертів, спецмита значно змінили розстановку сил на українському ринку і переформатували попит на автомобілі з дизельними двигунами.

У той же час автовиробники відзначали, що введення спецмита поліпшило критичну ситуацію в автопромисловості, дозволило завантажити потужності і почати виробництво нових моделей автомобілів.

За рішенням МКМТ з 14 квітня 2014 розмір мита знижено на третину (до 4,31% для авто з двигунами 1-1,5 л і 8,63% - з двигунами 1,5-2,2 л), а з 14 квітня 2015 мито повинно бути знижена втричі в порівнянні з встановленими спочатку (відповідно до 2,15% і 4,32%).

У той же час українські автоімпортери домагаються повного скасування спецмита, у тому числі з урахуванням сформованої критичної ситуації на авторинку України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні скасували спецмито для гібридних автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути