четвер, 13 вересня 2012 17:06

В столиці на автошоу показали автівку, зроблену із радянського винищувача
12

Кузов машини  зроблений із військового винищувача
Фото: Фото Володимира Мукана
Авто оснащене 1,0-літровим двигуном із повітряним охолодженням від «Запорожця»
Дали машині неофіційну назву «Фенікс»
У салоні зробили повну вібро- та шумоізоляцію
Головний пристрій Blaupunkt Bremen MР76

Саморобний хетчбек "Фенікс" показали на "Автошоу на Столичному". Кузов машини зроблений із військового винищувача МІГ-15.

"Цю машину зробив мій дідусь Осипов Микола Миколайович. Він дуже хотів автомобіля, але купити його було в ті часи нереально складно. Тому вирішив зробити самотужки, - розповідає Микола Лінник. - Роботу над ним дідусь почав 1958 року, через вісім років закінчив. Матеріал для кузова взяв із винищувача, це дюралюміній, кузовні деталі з'єднував між собою заклепками. Завдяки такому рішенню машина має невелику вагу й не боїться корозії. Важить "Фенікс" всього 600 кілограм".

Авто оснащене 1,0-літровим двигуном із повітряним охолодженням від "Запорожця" на 30 к. с. Він розганяє автомобіль до максимальної швидкості 120 км/год.

"Для мене це більше ніж автомобіль. Це справжній член сім'ї. Над машиною довго працював мій дідусь, їздив на ній. Ми з батьком теж добряче приклалися до його відновлення. 2006 року я з татом вирішили вдихнути у машину нове життя. Перефарбували її, переробили салон й поставили серйозний мультимедійний центр. Дали машині неофіційну назву "Фенікс" - символ відродження", - розповів чоловік.

На кузов нанесли аерографію із зображенням фенікса. У салоні зробили повну вібро та шумоізоляцію.

"Віброізоляція потрібна не лише для того, аби менше чувся звук двигуна та якісніше звучала музика. У нашому випадку вона необхідна, щоб не розшатувалися заклепки кузова, коли гучно грає музика. А вона тут потужна. Головний пристрій Blaupunkt Bremen MР76. Він через підсилювач Saga розкачує 4 саббуфера. Я поставив їх за передніми сидіннями. Це авто не раз брало участь і перемагало у змаганнях із авто звуку".

Зараз ви читаєте новину «В столиці на автошоу показали автівку, зроблену із радянського винищувача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути