понеділок, 15 жовтня 2012 09:33

В Австралії створили перші в світі карбонові колісні диски
6

Фото: Фото: carbonrev.com

Колісний диск, що виготовляється єдиною деталлю з композитних матеріалів, розроблений в Австралії. Компанія-розробник, яка стверджує, що таке колесо як мінімум вполовину легше звичайного литого диска, готується до початку серійного виробництва.

Перший у світі монолітний карбоновий колісний диск став, за словами розробників, результатом десяти років досліджень. Таке колесо не тільки значно легше звичних, але і задовольняє всім необхідним вимогам по жорсткості та міцності, пропонованим європейськими виробниками.

За словами технічного директора компанії Carbon Revolution Бретта Гасса, монолітний карбоновий диск завдяки оптимізації властивостей матеріалу за рахунок безперервності його волокон зможе легко витримати різні робочі навантаження.

Установка таких колісних дисків поліпшить економію палива приблизно на 2-4%, стверджують розробники. Крім того, карбонові колеса можуть на 5% підвищити аеродинамічну ефективність, якщо ж використання карбонових дисків буде враховано на стадії розробки автомобіля, то поліпшення може досягти 6%.

У Carbon Revolution зараз готуються до серійного виробництва 19-дюймових колісних дисків з карбону, призначених для установки на Porsche 911. У майбутньому асортимент компанії може збільшитися. Однак скільки коштують подібні колеса, в компанії не уточнили.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії створили перші в світі карбонові колісні диски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути